5 tips til at indrette en lektieplads i børneværelset

Skal du til at indrette en lektieplads til dit barn, men er du i tvivl om, hvilke elementer det er vigtigt, at du husker på, får du en guide her.

Hvis dit barn er begyndt at have flere lektier for i skolen og i højere grad gerne vil sidde inde på sit værelse og lave lektierne, bør du indrette en god kontorplads til ham eller hende. For at kunne holde til at sidde i flere timer og lave lektier, er det netop vigtigt, at barnet har et sted, der er godt og komfortabelt at sidde. Mangler du inspiration til, hvordan du kan indrette den helt rigtige lektieplads, kommer vi her med fem gode råd.

1.   Vælg en god stol

Noget af det vigtigste i forhold til at skabe en god lektieplads til dit barn er, at du vælger en god stol til ham eller hende. Det kan tage lang tid at lave lektier, og barnet kommer derfor til at sidde på stolen i rigtig lang tid. Det er derfor vigtigt, at du vælger en, der kan indstilles, så den passer til barnets krop. Det gælder både i forhold til højde, hældning af sædet og mange andre parametre. Se et udvalg af gode kontorstole her!

2.   Bord med masser af plads

Når du indretter en lektieplads på børneværelset, er det også vigtigt, at du vælger et ordentligt bord. Det skal være et, hvor der er rigeligt med plads til, at dit barns bøger kan ligge opslået. Ofte skal din søn eller datter bruge flere forskellige bøger, når han eller hun laver lektier. Derfor er det rart, at der er plads til det. Det kan være fristende at vælge et smallere bord for at spare plads, men det er langt fra altid den bedste løsning.

3.   Godt lys

For at kunne skabe en ordentlig lektieplads skal der selvfølgelig også være godt lys at arbejde ved. Hvis der ikke er det, kommer dit barn til at overanstrenge øjnene. Det giver hovedpine og gør slet ikke noget godt i forhold til at få dit barn til at lave lektier. Du bør derfor købe en god bordlampe, der kan stå på bordet og lyse bøger og papirer ordentlig op.

4.   Plads til opbevaring

Det er ikke sikkert, at dit barn skal have alle sine skolebøger med i skole hver dag. Derfor er det en god ide, at du skaber en plads til opbevaring på skrivebordet eller i forbindelse med det. Mange skriveborde støtter på en reol, hvilket giver en fin plads til skolebøgerne, når de ikke er i brug. Du kan også vælge at hænge hylder eller en lille reol op over skrivebordet som opbevaring.

5.   Sørg for at skrivebordet også kan bruges til andre formål

Selvom dit barn har et stort værelse, er det rart, at skrivebordet også kan bruges til andre formål. Det kan for eksempel være til at sidde og tegne eller spille computer. På den måde kommer der ikke til at være lige så mange møbler på børneværelset – hvilket gør, at det ikke kommer til at føles lige så rodet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *