7 tips til design af dit soveværelse

soveværelse

Har du nogensinde været i et rum, der bare føles rigtigt? Ni gange ud af 10, er det fordi det har et enkelt design, der fungerer godt. Men at skabe et enkelt design er sværere end det ser ud – især i soveværelser.

Hvorfor? Fordi hvert soveværelse absolut skal have en seng i det. Og senge er store og klodsede, og diktere placeringen af ​​hver andet objekt i rummet. Men hvis du er heldig nok til at planlægge et soveværelse fra bunden eller remodeling en eksisterende soveværelse, kan du styre de andre elementer og skabe et rum, der er både praktisk og smuk.

De her viste soveværelser styre dette kunststykke med finere madlavning. Selv hvis du ikke har en fantastisk udsigt, adgang til udendørs eller masser af plads til at arbejde med, de principper, de legemliggør og enkelheden de viser kan inspirere dit eget soveværelse design projekt.

Fordi soveværelset er en af ​​de enkleste værelser i huset, er det ofte overset. Et af de første skridt til en stor soveværelse design er at have en effektiv og veltilrettelagt gulv plan, der giver dig alt hvad du vil – uanset hvor meget plads du starte med.

Her er syv tips til at hjælpe dig med at få mest muligt ud af dit soveværelse.

1. Simpel cirkulation

Prøv at holde din omsætning på den ene side af rummet. Hoteller gør et stort stykke arbejde med dette. Der er en grund til 90 procent af hoteller har samme grundplan: fordi det er nemt og det virker.

Cirkulation planer bliver lidt mere udfordrende med værelser med eget bad (soveværelser med badeværelser knyttet) eller soveværelser, der har døre til det fri da.¨

soveværelse indretning

For at spare på plads, er opmærksomme på, hvor du finder det badeværelse og et skab i dit soveværelse. Værelserne, der har badeværelse eller et skab adgang før den sovende område kræver en længere hal (se venstre planen). Hvis du organiserer cirkulationen så badeværelset og skabet er adgang til via soveværelset (højre plan), behøver du ikke en separat hal, og du kan tilføje cirkulationen rum ind i rummet for at gøre det føles større, også.

2. Fokus på visningen

Et soveværelse føles altid pænere når den første ting du oplever er en behagelig udsigt ud af vinduet – i modsætning til en visning ser lige på sengen. Hvis du designer en ny soveværelse eller omarbejde en gammel en, så prøv at komme med et layout, der fokuserer på vista – uanset om det er noget så fantastisk som en sø eller så simpelt som din baghave.

3. Hold privatlivets fred i tankerne

Det er altid rart, når man kan lade døren til soveværelset åben uden at svigte alle dine personlige oplysninger. Den lille foyer i dette eksempel tilvejebringer adskillelse fra alrum. Jeg forsøger altid at undgå at designe et layout, hvor man ser direkte ind i soveværelset fra en mere offentligt rum, ligesom et stort værelse, køkken eller alrum.

soveværelse inspiration

4. Bliv en del af haven

Mens dette ikke ville være hensigtsmæssigt i alle klimaer, der forbinder et værelse med udendørs er en fantastisk måde at gøre rummet virke større og indrømme mere naturligt lys. Hvis dit soveværelse er i stueetagen (eller er på anden historie og har et tilstødende terrasse), tilføjer et sæt franske døre kan straks øge visuelle rum.

5. Overvej møblernes tilstand

Dit soveværelse arkitektur skal tage dine møbler i betragtning. Værelses grundplaner har normalt en seng væg – men hvad med kommoder, sengelamper, tv, stole og et skrivebord? Arbejd med din arkitekt eller designer til at sikre, at der er tilstrækkelig plads ved siden af ​​sengen til sengelamper og rigelig cirkulation, så du kan få adgang til tre sider af madrassen.

soveværelse guide

6. Lys og ventilation

Lokalisering dit soveværelse på hjørnet af dit hjem kan give dig vinduer på to eller flere tilstødende vægge. Dette giver dig den ekstra fordel af cross ventilation og en blødere naturligt lys.

7. Tag din tid

Fantastisk design tager et stykke tid, og kræver som regel raffinering før du kommer op med den perfekte plan for din livsstil. Må ikke haste gennem design – det er værd at tage lidt ekstra tid op foran for at sikre, at du har en mere effektiv og funktionel plan i sidste ende.

Sandheden er, fantastisk design betyder ikke nødvendigvis, et rum, der er alt for kompliceret og dyrt at bygge. Et rum, der fungerer bedre, koster mindre at bygge, er mere effektivt at køre og er lettere at vedligeholde, kan være et fremragende eksempel på flot design.

Fortæl os: Hvilke spørgsmål har du om dit soveværelse arkitektur? Hvad ønsker du var anderledes ved dit soveværelse nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *