At leve med børn

At få børn er en gave. At få børn er også en absolut livsændrende begivenhed, som har betydning i mange år fremover.

Mens børnene er små, kræver de meget pleje og opmærksomhed, senere ændrer billedet sig, og børnene bliver mere og mere selvhjulpne og private.

En ting er dog sikker, og det er, at livet med børn er helt anderledes og helt særligt givende.

At indrette sit hjem som børnefamilie

Når du lever som en børnefamilie, tager hele dit hjem farve af det. Du indretter dig mere praktisk, så ungerne kan komme omkring uden at risikere at vælte de kostbare arvestykker.

De hvide sofaer og antikviteterne må nok vente med at pryde din dagligstue, så længe der skal kravle børn rundt i stuen.

Børneværelserne skal indrettes, så de passer til det barn, der skal bo i dem.

Alle rum skal i princippet indrettes, så de er egnede til, at børn kan bruge dem.

Prioritering af tid

En ting, som ændrer sig markant, når man får børn, er, hvordan du prioriterer din tid. Når ungerne skal hentes, så er du nødt til at afbryde dit arbejde og få dem hentet.

Hvis du og børnene har svært ved at trives med, at I har så lidt tid sammen, så må du handle på det og enten gå ned i tid arbejdsmæssigt – eller vælge at være hjemme med dine børn.

Når du så er hjemme, vil du måske gerne have mere kvalitetstid sammen med børnene. Det kan være lidt af en udfordring, når der også er andre praktiske gøremål, der skal klares på den samme sparsomme tid.

Inspiration til aktiviteter med børn

Når du har nogle gode stunder sammen med børnene, så kan det være rart at få noget inspiration til, hvad I kan lave. I den forbindelse kan du med fordel tjekke denne side ud. På siden Klodsmajor.dk får du et væld at gode idéer til aktiviteter og legetøj eller spil, som både børn og voksne kan glædes over.

Du kan finde inspiration til andet end aktiviteter her. Du kan også få tips til børnevenlig mad, indretning af børneværelset, produkter til børn og meget, meget mere.

I det hele taget kan du her komme godt omkring i det univers, der handler om at leve sammen med sine små børn.

Find en god rytme

I hverdagen gælder det om at få nogle gode rutiner og en rytme, der gør, at tingene glider stille og roligt. Få nogle gode hverdagsrutiner, som kan give dig noget overskud både af energi og tid.

Nogle gange lykkes det – andre gange er der intet, der lykkes. Sådan er det at leve med små børn. Uforudsigeligheden er en del af dagsordenen.

Det er ingen skam at erkende, at du ikke er en supermand eller -kvinde. At indse, at du er god nok, kan være fint. Når det hele kokser, kan det være, at det ser lysere ud i morgen. Det kan også være, at du må lave om på dine prioriteringer. Det er altid en mulighed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *