Billig skødeskrivning er at gøre det selv – men tør du?

Står du over for køb eller salg af hus? Så ved du, at der er utrolig mange forhold at tage stilling til. Først og fremmest er der den store omvæltning af hverdagen, måske skal børnene starte i en ny skole eller børnehave, måske er der en masse projekter i kikkerten omkring indretning eller renovering af huset, og måske er det første gang i overhovedet køber hus. Der kan være utrolig mange ubekendte, og en masse tanker vil helt naturligt flyve rundt i hovedet på en. Oven i alt dette, er der noget af det vigtigste, nemlig det formelle og juridiske aspekt.

Er der ikke styr på den juridiske del omkring salget eller købet, og dermed overtagelsen, så kan du og din familie pludselig stå i en utrolig svær og ubehagelig situation. Når man taler om det juridiske aspekt i forhold til salg og køb af hus, så taler man ofte om skødeskrivningen. Et skøde er det absolut sidste dokument i en ejendomshandel, og det indeholder nogle helt essentielle oplysninger som; købesum og panthæftelser, den offentlige ejendomsvurdering, overtagelsesdagen, servitutter, navne på køber og sælger og ejendommens adresse. Det vil sige at skødet indeholder væsentlige detaljer omkring selve overførslen og om boligen generelt. Når dette dokument er underskrevet, er handlen endeligt i hus.

Når man skal have udarbejdet et endeligt skøde, så vil man typisk tage kontakt til en boligadvokat. Dog kan man også selv vælge at skrive skødet, og der findes på nettet en række skabeloner til det. Ved at skrive det selv, er der på den korte bane penge at spare, da man ikke skal betale boligadvokaten, her kan du læse mere om skødeskrivning pris. Dog kan du på den lange bane komme alvorligt i klemme, og det er derfor ikke så lige til at vælge den billige løsning, specielt ikke hvis du ingen juridisk erfaring har.

En advokat til huskøb kan derimod sørge for at hverken du eller din familie kommer i knibe, ved overtagelsen eller overdragelsen. At udarbejde et skøde kræver ofte at en person har været i juridisk mesterlære, da selv de helt små detaljer skal være på plads. Står man foran noget så stort, som et huskøb, så har man typisk mange andre tanker hængende over hovedet, og derfor kan det være svært også at skulle forholde sig til de helt små detaljer omkring det juridiske.

Dermed er det altså muligt at udarbejde skødet selv, og det er også billigere lige nu og her, men tør du tage chancen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *