Design et badeværelse som fra 50’erne

badeværelse design

Vores reporter får råd fra design eksperter til enkle ting at gøre for at sætte fut i en forældet badeværelse.

Lad os starte med plaid tapet. Det er ikke bare plaid, er det skrigende plaid, i intense nuancer af sort, brun, gul og krikand grøn. Det er en stor plaid. Et stort plaid. Den slags plaid, der rent faktisk gør dig svimmel, hvis du stirrer på det for længe.

Så er der flisen. Jeg formoder det er den oprindelige 1950’erne flise. Det er en nuance af bleg grønlig gul der, som min datter siger, er præcis den farve af, hvad du gør i badeværelset. Karret, håndvask og toilet er alle de samme dejlige farve.

Lad os ikke glemme vasken! Vasken står på to vaklende metalben, og har en hane så lille du bogstaveligt talt kan ikke passe en Dixie kop under det for at få et glas vand. Til toppen af ​​det hele, en person, der var klart lige opdage glæderne ved en caulk pistol har smurt tykke, grimme reb af hvid fugemasse på alle mulige overflade omkring karbad og toilet.

Vores nuværende budget omfatter ikke en større badeværelse Køkkenombygning. Jeg vil gerne gøre over vores grimme badeværelse uden at rippe op flisen eller udskiftning af alle armaturer, men spekulerer på, om det er virkelig muligt. Her er, hvad flere designere og design eksperter havde at sige:

Gem det

“Hvis der er noget om et rum, der er påtrængende, en af ​​de bedste måder at håndtere det er at skjule den darn ting eller anden måde,” siger Mark McCauley, en designer og forfatter af Color Therapy i hjemmet, Real Life Løsninger til at tilføje farve til din Liv. Men hvordan kan du skjule værfter af gul-grønne fliser?

Det er muligt at male over fliser, så længe det ikke er ved siden af ​​brusebad eller karbad eller i et område, hvor den bliver våd. “Det er virkelig kommer ud ganske godt,” siger designeren Sue Adams, af Sue Adams Interiors i Andover, Massachusetts., Der foreslår at leje en pro til at gøre arbejdet. Produkter såsom Tile Doc er lavet specielt til at dække keramiske fliser, og ideer til maling af fliser er tilgængelige på mange hjemmesider, herunder HGTV.com.

Så langt som skjule inventar, kan en mindre end malerisk sink let transformeres med tilsætning af et stof skørt, eller endda PVC-rør, som kan males eller polstret og derefter anvendt til at dække vaklende metalben, siger McCauley. Problematiske badeværelsesgulv er en af ​​de letteste grundstoffer til at ændre; de kan dækkes med tæppe eller laminatgulve, eller endda linoleum, hvilket gør et comeback.

Alligevel gemmer din badeværelsets grimhed bør nok være din sidste valg. “Uanset hvad du gør for at dække en ting, en anden grim ting kommer til at poppe op,” siger Adams. “Du kan sætte rynket stof omkring vasken, men så har du fået den grimme karbad og toilet. Du har enten fået at dække alt helt, eller ikke gør det.”

Mal væggene en farve, der er lige så funky som din flise farve. “Du skal ikke bekæmpe det, fordi du ikke vil vinde,” siger Adams. “Find en farve, der balancerer, men er lige så mærkeligt udseende.” Nogle forslag: Med grå og pink flise, farvetone væggene grå og bruge lyserøde roser til at trække nogle af denne farve ud. Hvis du har fået 1970’erne chokolade brun fliser bruges latte eller cappuccino farver på væggene i stedet for den orange så populære dengang.

De bedste farveskemaer er enten analoge (ved siden af ​​hinanden på farvehjulet), ligesom gul og grøn, eller komplementære (overfor hinanden på farvehjulet, ligesom krikand og orange. McCauley foreslår opholder sig i medium til lyse toner på vægge, fordi mørke værdier – og visse farver – kan ændre hudtoner og rod op den måde, du anvender din makeup.

Et par badeværelser, selv om, er absolut for grim til at fejre og bør revet ud eller dækket op så meget som muligt. “Det værste er virkelig dårlig 70’erne remodeling,” siger Kohn.

Gør det rent

Der er to store problemer med grimme badeværelser, siger Adams. “Man er grim flise farve. Den anden er snavs.” Ofte en grim badeværelse er primært en beskidt badeværelse. Med noget snavs, vil selv den mest flittige skrubbe ikke bringe glans tilbage. Filthy fliser og fuger, for eksempel, ofte nødt til at blive revet ud. Alvorlige skimmel og meldug problemer kræver også erstatning.

Men hvis badeværelset er i grunden god form, da mine er simpelthen oprydning og eliminere rod kan gøre en enorm forskel. “Nogle af os har stadig hårspray vi brugte på prom,” siger Kohn. Hendes forslag: Pack, som hvis du går på en tur. Så gå tilbage til badeværelset og fjerne alt, hvad der ikke er i kufferten. Hold flasker uden for badeværelset; give alle en lille rejse sag at holde deres toiletartikler i og derefter holde disse rejse sager i soveværelset, ikke badet. Find nogle smukke flasker og fylde dem med din hånd sæbe og shampoo og kaste ud producentens emballage.

Hvad angår min grimme badeværelse, jeg lære at elske det. Jeg har tænkt mig at tilføje nogle sheer gardiner til vinduet og en ren badeforhæng at dække over den grimme matteret glas glidende bruser dør. Jeg har tænkt mig at male væggene en farve, der fejrer den gule flise-måske lilla, måske en blød nuance af magenta. Jeg har nogle begyndelsen af ​​1950’erne kalendere, som jeg har tænkt mig at indramme og hænge på væggene, og jeg er allerede skure e-Bay for en vintage 1950’erne chenille badekåbe til at hænge fra en krog.

Som Kohn påpeger, “grim er ofte synonymt med uelsket. Nogle gange et badeværelse i et beskedent hjem, bør ikke være alt dekoreret. Det skal være rene og beskedent udpeget og det behøver ikke at lave et design erklæring. Vi er så afhængige til stil og design, der til tider vi overdrive det. Nogle gange kan en beskeden plads kræver enkelhed, og det er den bedste opgørelse af alle.”

Distrahere fra det

“Tag opmærksomheden væk fra en grim objekt ved at gøre opmærksom på andre ting,” siger McCauley. Lav en badeforhæng fra ren og skær materiale med en lille glitter i det, så dit øje går til at glimt og ikke til flisen.

Hgtv design ekspert Joan Kohn, forfatter Joan Kohn s Det er din seng og bad: hundredvis af smukke design ideer, så en “meget almindelig og almindelig badeværelse”, hvor ejeren havde brugt ødelagte fliser til at oprette en mosaik på gulvet i en fisk sprøjtende vand. “Det stjæler fokus,” siger Kohn.

På samme måde kan vægmalerier på væggene eller malet faux finish henlede opmærksomheden væk fra flise eller gulv eller inventar. “Du ønsker at gøre noget, du kan for at henlede opmærksomheden væk fra et grimt gulv,” siger McCauley, fordi folk har en tendens til at se på gulvet først. “Vore øjne ser ned først uden vores selv bemærke det. Det er derfor, kvinder har ni millioner sko, de kender dette.”

En anden idé er at udvikle et motiv til badeværelset, siger McCauley, der for nylig færdig med at arbejde på en kids’ badeværelse, som han forvandlet til en jungle, komplet med fliser med malede fejl og grasscloth tapet.

“Go with it”

Designernes favorit anbefaling, langt, var simpelthen at omfavne din badeværelsets grimhed, uanset hvor dateret, og køre med det. “Vær autentisk til sandheden af ​​designet,” siger Kohn. “Hvis du har art deco sort og mintgrøn fliser i dit badeværelse, kan det virkelig freak du, indtil du tilføjer mere sort deco tilbehør og en Erte print at gå med det. Fejr hvad du har!”

“Hvis du går med det, kan du gøre det til at ligne det er virkelig slags funky,” siger Adams. Hvis du fjerner den lyserøde vasken i dit 1950’erne bordeaux og pink badeværelse og tilføje en hvid vask, for eksempel, er det kun kommer til at gøre alt andet udseende pinker. “Selv hvis du virkelig ikke kan lide det, er du nødt til at gå med det,” siger Adams.

For eksempel, tilføjer designelementer, der siger, “Jeg er i dette.” Kig efter tilbehør såsom plakater fra samme æra som dit badeværelse, vintage magasin dækker eller en 1950’erne chenille badekåbe til at hænge fra en krog på væggen eller døren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *