En guide til dit køkkenudstyr

pande

For alle gælder det selvfølgelig, at man skal bruge forskellige redskaber for at tilberede forskellige retter og mængder, men hvis du drømmer om at opnå en endnu større succes med din madlavning og opnå retter der næsten når gourmethøjder, så skal du vide præcist hvilket udstyr du skal bruge til hvad. Derfor er der her en lille guide til at hjælpe dig på rette vej, alt efter om du skal lave mad til en, to eller flere, eller om du skal lave pandekager eller steger bøffer, da der her er store forskelle i køkkenudstyr.

Kend din pande

Først og fremmest er der stor forskel på de forskellige pander, som ellers ofte star for en stor del af tilberedningen. Det er netop derfor du bør kende dine forskellige pander, og i hvert fald ikke gå ned på udstyr. Derfor kan du her finde lidt hjælp med beskrivelser af forskellige pander, samt deres forskellige formål, og husk altid at vælge en pande, der passer til mængden af mad du skal tilberede samt blussets størrelse.

Sautérpander

Elsker du at lave mad med lidt ekstra saft eller fond, så er de ten sautérpande du skal anskaffe dig, da disse har dejlig høje sider, som giver mulighed for at lade væden blive i gryden uden at det flyder over og giver ekstra rengøringsarbejde. Det store rumfang gør også at du ikke behøver en ligeså stor pande, for at opvarme den samme mængde mad. Sautérpanden kan også næsten måle sig med en gryde, da du kan få lov der passer til, så du kan lade maden stå og simre og tiltrække ekstra god smag.

Grillpander

Mener du også at den perfekte bøf gerne må have de karakteristiske riller, som man associerer med de lækre grill riller, så bør du stege dem på en god grillpande. Har du ikke allerede en, så anskaf dig en af smedejern, og husk at den skal bestå af riller, som næsten kan give den samme effekt som på grillen, minus den kulde du skulle stå i midt om vinteren for at få det samme resultat på grillen.

Keramiske pander

Uanset hvad du har tænkt dig at stege, så er det også vigtigt at tænke på belægningen af panden. Her er keramiske pander et godt hit, da de på trods af deres ikke så imponerende evne til at afholde fedtstoffer fra at sætte sig fast, giver en utrolig dejlig og velsmagende sprød effekt. Problemet med fedtstofferne kan du også let komme udenom, ved at bruge lidt ekstra fedtstof, som også kan bidrage til den gode smag og tekstur. Desuden er keramiske pander, også lidt mere hårdføre, så de overlever også et par knops med piskeriset på panden, hvilket du forresten bør undgå.

Støbejernspander

En anden slags pande som også er utrolig brugbar, og især er velegnet til stegning af kød, er støbejernspander, da den især for kødet kan have den effekt, at det får den helt perfekte stegeskorpe, som virkelig kan holde saften i kødet inde, så det forbliver dejligt saftigt og mørt. Du bør dog også være opmærksom på, at denne type pande også har brug for lidt fedtstof, så kødet ikke sætter dig fast og du ikke ødelægger en ellers udmærket pande.

Det kan dog være rigtig svært at finde en god pande, men husk at det virkelig kan betale sig at investerer i den gode slags, da de udover at holde længere, også giver et langt bedre resultater i forhold til madlavningen. Selv hvis du ikke er til mærkevarer, kan dine pander virkelig være et sted, hvor du bør overveje at undersøge luksuriøse mærker så som Skeppshult, der især udbyder eksemplariske pander indenfor støbejernspander og grillpander. Har du svært ved at finde dem i butikkerne, kan d også altid udnytte internettet, som du jo for det meste har lige ved hånden, så dette kan heller ikke være en undskyldning for ikke at have styr på dit eget køkkenudstyr. Du kan f.eks. kigge ind på Home Supply, der har nogle spændende nye produkter af den bedste kvalitet, hvor både funktion, design og kvalitet er i top. Så mangler du nyt køkkenudstyr, kan du finde lækre pander fra Home Supply, så du altid sikre dig den bedte madlavning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *