En hel tv-pakke i en lille, nem boks

Med en Google Chromecast får du alt det underholdning og al den musik lige ved hånden, som du har brug for. Chromecast-enheden tilsluttes fjernsynets HDMI-stik og fjernstyres fra din mobil eller din tablet. Med den kan du altid have dine egne streamingtjenester med dig og se dem overalt, bare der er HDMI-stik på tv’et.

Google er ikke bare en søgemaskine på nettet. Firmaet bag internettets store ”telefonbog” har et hav af forskellige tjenester, programmer og produkter, som f.eks. deres internet-browser Google Chrome, mobiltelefon-operativsystemet Android, videotjenesten YouTube, mailtjenesten Gmail, datalagertjenesten Google Drev og kontorprogrammerne Google Docs, Google Sheets og Google Slides – for nu bare lige at nævne et par stykker.

Et af Googles måske lidt mindre kendte fysiske produkter er Google Chromecast, der i praksis er internetbrowseren Chrome lige til at tilslutte fjernsynet. Chromecast er bygget med fokus på at kunne vise nettjenester som Netflix, HBO, DR TV, TV2 Play og andre streamingtjenester, uden at skulle bruge settop-bokse eller apps på tv’et.

Den er altså kort sagt en hel tv-pakke i en lille, nem boks, du altid kan have med dig og ”se fjernsyn” på, uanset hvor du kommer frem. Det kræver blot, at fjernsynet, der hvor du kommer frem, har et HDMI-stik, du kan sætte din Chromecast i.

Fjernstyres fra din mobil

Når Chromecast er sat op, kan du fjernstyre den via en app på din iPhone- eller Android-telefon. Herfra kan du vælge, hvilken streamningtjeneste der skal vises på tv-skærmen.

Du kan også åbne streamningtjenestens app på din mobil eller tablet og så streame indholdet fra app’en via Chromecast. Langt hovedparten af alle streamningtjenester der har deres egen app på iPhone eller Android, kan streame via Chromecast.

Læs her, hvordan du opsætter din Chromecast på et hvilket som helst tv med HDMI-stik.

Meget mere end bare tv

Men Chromecast kan meget mere end det. Således kan du også streame musik fra alle de kendte musiktjenester som Spotify, Tidal, Deezer, TDC Play og selvfølgelig også YouTube.

Ja, i praksis kan du streame musik eller film fra en hvilken som helst netbaseret tjeneste. For alt hvad du kan åbne i browserprogrammet Google Chrome, kan vises via Chromecast på det tv, den er tilsluttet.

Det kræver blot at du tilføjer en lille Casting-knap til din Chrome-browser. Når du klikker på den, vil den webside du er inde på i Chrome, blive vist på tv’et. Det gælder uanset om du har åbnet Chrome på din computer, tablet eller mobil.

Tilsvarende kan du også vise alle de videoer, billeder og så videre, du har liggende på foto-apps som Google Fotos, Facebook og OneDrive.

Endelig kan du også bruge Chromecast til at vise præsentationer på et tv, når du er ude til kundemøder eller holder møder på kontoret. Det kræver bare, at der er et tv med HDMI-stik i lokalet, og at du har præsentationen liggende på OneDrive eller Google Drev. Så kan du bruge webudgaven af henholdsvis PowerPoint eller Google Slides til at vise præsentationen med i Google Chrome-browseren.

Chromecast – mest underholdning for pengene

Det allerbedste ved Google Chromecast er næsten prisen. Den koster kun få hundrede kroner og fås i versioner til både Full HD, UHD og til lydstreaming.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *