Entréen kan både være pæn og praktisk

Din entré er det første rum, man møder i dit hjem. Det er her du modtager dine gæster, og det er her de danner deres førstehåndsindtryk af hjemmet. Oftest er det dog sådan, at entréens indretning bliver nedprioriteret ift. de andre rum, da man ikke opholder sig her længe ad gangen.
Mange gemmer deres entré væk bag døren, da den oftest roder og ikke er lige så flot og gennemført som resten af hjemmet. Der er dog mange muligheder for både at få en praktisk men samtidig flot entré, så både du og dine gæster kan føle jer velkomne, når I træder ind ad døren.

Behov

Mange har svært ved at forestille sig, hvordan entréen kan indrettes pænt. Rummet er ofte småt, og der i forvejen ikke er plads til alle de sko, støvler og jakker, det skal opbevare. Så hvordan skal der pludselig være plads til stil og små pyntegenstande? Vi ved alle at entréen kan rode. Men med de helt rigtige møbler og løsninger, kan entréen nemt se pæn og opryddelig ud. Før du begynder at spejde efter de helt rette møbler i diverse boligmarkeder, skal du overveje, hvilket behov du og din familie har. Hvilke møbler har I brug for og hvor mange skal I have? Har I tit gæster og hvor meget ekstra plads skal I, i så fald tænke med i indretningen? Mange ting skal tages op til overvejelse, før du udpeger hvilke møbler, der er perfekte til din entré. Sæt dig ned og lav en liste over alle de ting din entré skal indeholde. Det giver et godt overblik, før du farer ud i boligmarkederne og kaster ting i indkøbsvognen.

Smarte løsninger

De fleste entréer i både lejligheder og huse er små og har ingen- eller små vinduer. Det er derfor vigtigt, at have god belysning i rummet, for at det syner større. At male rummet i lyse farver får det til at fremstå større, og derved synes det mere indbydende at træde ind i. Spejle kan også give lys, da de reflekter lyskilderne, der i forvejen er i rummet. Et spejl er desuden et must i entréen, så man lige kan tjekke, om hatten sidder som den skal, inden man drøner ud af døren.
Hvis entréen er smal, er det en god ide at have alle møbler på den ene væg, så rummet ikke bliver en labyrint at komme igennem. Det er dog vigtigt, at du placerer billeder, spejle, planter el. lign. på den modsatte væg, for at kontrasten mellem væggene ikke bliver for synlig. På den måde får du mest mulig opbevaring, mens du bevarer stil og kan sætte dit præg på modsatte væg.
Brug gerne små møbler, så gangpladsen ikke bliver for snæver. Brug også møbler, der kan hænge på væggen, for at skabe endnu mere luft i rummet. Tænk over alternative løsninger, såsom at placere hylder over knagerækker eller døren. Kun fantasien sætter grænser og uanset hvor smal eller bred din entré er, kan du nemt udnytte al vægpladsen.

Økonomi

Måske skal din entréen renoveres i forlængelse af de andre rum. Måske skal den renoveres, fordi du er træt af at falde over støvler og tasker så snart du træder ind ad døren. Eller måske skal den renoveres, fordi du ikke føler dig hjemme, når du træder ind i din entré. Frygt ej. Selvfølgelig kan din entré indrettes, så den opfylder dine behov. Nogen vælger at skifte et møbel ud ad gangen, mens andre skifter hele molevitten på en gang. Skifter du et møbel ud ad gangen, er renoveringen dog en længerevarende proces, som du hurtigt kan køre træt i. Vælger du at renovere hele entréen på en gang, går det meget hurtigere. Så kan du hurtigt føle dig hjemme i rummet og skal ikke gå og være irriteret over, hvordan det stadig roder i entréen. Vælger du at renovere hele rummet samtidig, vil det selvfølgelig koste, alt efter hvilke løsninger du vælger. Hvis bankkontoen ikke oser af penge, men du bare gerne vil have din entré færdig nu og her, kan kassekredit være din løsning. Lån penge online på en nem og overskuelig måde, så du i en fart kan få din entré til stå flot og praktisk på en og samme tid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *