Få mere privatliv i din have med en hæk

Hvis du har en have, så vil du sikkert gerne kunne være i den helt ugeneret. Det kan være lidt svært, hvis du har naboer, der bor tæt på, eller hvis din have ligger ud til en offentlig vej.

Hvis du skal sikre dig et ugeneret privatliv i de tilfælde, så må du have sat en eller anden form for værn op rundt om din matrikel. Det kan du gøre på flere måder.

Uanset hvordan du får skærmet af, så vil du opleve en øget grad af privatliv, når du har fået gjort det. Det betyder bestemt også noget i forhold til æstetikken. Den afskærmning, du får sat op, skal helst være pæn at se på – både udefra og inde fra din have.

Hvilken form for afskærmning skal du vælge?

Der findes mange måder at afskærme og afgrænse en have på. Det kan du for eksempel gøre på følgende måder:

  • En mur
  • Et plankeværk
  • Et hegn
  • En hæk

Nogle af disse måder kan du meget hurtigt få etableret. Det gælder for eksempel for et plankeværk eller et hegn. En mur tager lidt længere tid, og de levende hegn tager endnu længere tid at få etableret. Det tager ikke lang tid at sætte planterne i jorden, men det tager flere år, før sådan nogle planter har vokset sig store og tætte nok til at kunne kaldes en hæk.

Her kan du så vælge imellem et hurtigt bygget plankeværk eller en levende hæk, der ikke kan give dig det ønskede privatliv før efter en del år. Kan du ikke vente så længe, så kan du gøre det, at du sætter et plankeværk op og så planter en hæk op ad det på indersiden af haven. Så har du en fast afskærmning, inden din hæk vokser til.

Du kan også gøre det, at du snyder lidt og køber en færdighæk.

Hvad er en færdighæk?

En færdighæk er, som navnet siger, en hæk, der allerede har fået den nødvendige styrke og tæthed, inden du sætter den i jorden. Den købes som et færdigt produkt. Når den kommer til dig, så er den klar til at blive sat i jorden og gro videre i din have.

Det er en super smart måde at få en hæk på, som allerede fra starten kan give dig det privatliv du ønsker dig. Du kan se priser og købe en færdighæk på Plantelivet.dk, som har flere flotte og tætte færdighække at vælge imellem. En færdighæk fås i forskellige højder og i forskellige sorter.

Vælg den færdighæk, som har den højde, som du ønsker, og som er af den sort, som du synes bedst om, og som passer bedst til din have. Når du får sat en hæk omkring din have, som allerede er i god vækst, så behøver du ikke at vente i flere år, før du har en hæk, der er, som den skal være. Sådan en hæk vil du få glæde af allerede i den kommende havesæson. Desuden er en levende hæk altid flot at se på.

Leave a Reply

Your email address will not be published.