Før du renoverer badeværelset

At renovere et badeværelse er ikke helt let. Det er et af hjemmets vigtigste rum, og samtidig er det det dyreste og mest komplicerede rum at bygge. Lige meget om man skal renovere sit nuværende badeværelse eller bygge et helt nyt, er der mange installationer og tekniske funktioner, man skal tage hensyn til, når man går i gang med byggeprojektet. Alt fra selve planlægningen til byggearbejdet og indretningen tager tid og kræver, at man tager beslutninger, der kan være lidt svære, og som kræver meget overvejelse.

Hvad skal laves om og hvad kan du beholde?

Hvor meget, du skal lave på badeværelset, kommer helt an på årsagen til, at du har valgt at renovere dit badeværelse. Hvis du går i gang med ombygningen, fordi du ønsker at gøre rummet mere moderne, behøver du ofte ikke at lave de største ændringer, fordi de eksisterende rør og afløb sikkert allerede fungerer fint. Renoverer du badeværelset, fordi det er gammelt og slidt, kræver det langt mere arbejde. Som udgangspunkt er det en stor fordel at beholde alt, hvad man kan. Det er både for at undgå, at prisen på renoveringen meget hurtigt bliver meget høj, og for at undgå, at byggeprojektet tager alt for lang tid. Snak med en masse håndværkere og andre eksperter før du går i gang med det store projekt for at få god vejledning til alle de beslutninger, der skal tages, så ombygningen kommer til at forløbe så let som muligt.

Hvor mange penge har du til rådighed?

Det er uden tvivl hårdt arbejde med alle de beslutninger, der skal tages og alt den planlægning, der skal til, når man skal bygge sit badeværelse om, men en af de største byrder ved renoveringen er prisen. Det er virkelig dyrt at lave badeværelser på grund af alt den professionelle arbejdskraft, man er tvunget til at betale for, og fordi ting som nye fliser, toilet, badekar og bruser og vaske i det hele taget bare er rigtig dyre at have med at gøre. Det er derfor vigtigt, at man ligger et budget, før man går i gang med planlægningen, så det ikke ender med at løbe løbsk. Man skal huske at være realistisk med hensyn til budgettet og være klar til at gå på kompromis med nogle ting, hvis det pludselig skulle vise sig, at man ikke har råd til det hele.

Overvej for eksempel om det er nødvendigt at vælge de dyreste materialer eller om nogle billigere alternativer kunne være ligeså gode, eller om det virkelig er nødvendigt at rykke rundt på alle de eksisterende afløb og rør. Det er de færreste, der har nok penge på kontoen til at kunne bygge et helt badeværelse om. Tag eventuelt et billigt lån hos lån.dk så dine drømme om et nyt badeværelse kan gå i opfyldelse. Vælger du at låne penge til dit nye badeværelse, er det også muligt, at du ikke behøver at gå ligeså meget på kompromis med renoveringen, som hvis du kun bruger af de penge, du allerede har stående.

Hvordan skal badeværelset se ud?

Det er selvfølgelig ikke kun budgettet og den praktiske planlægning, der skal på plads, når man skal renovere sit badeværelse. Hvordan det færdige resultat kommer til at se ud, er noget af det vigtigste at tænke nøje over, da et nyt look på badeværelset jo er grunden til, at man overhovedet er gået i gang med dette store byggeprojekt. Der er meget, man skal tage stilling til, når det kommer til stilen og indretningen. Hvilke fliser skal der være? Hvad med væggene? Hvordan skal rummet indrettes? Alt dette kommer an på ens egen smag samt størrelsen på rummet.

Er rummet småt, har man begrænsede muligheder for, hvordan toilet, bad og vask kan stå i forhold til hinanden, men er det stort, har man lidt mere frit slag. Er rummet småt kan man få det til at virke meget større ved at bygge det rigtigt op. Store fliser får for eksempel rummet til at virke større, et stort spejl på væggen er også en fordel, og lyse farver i indretningen er næsten et must. I et stort rum kan man sagtens eksperimentere lidt mere med nogle mørke farver, og man behøver ikke at bekymre sig så meget om størrelsen på fliserne. Det er dog selvfølgelig helt op til én selv, da man skal indrette rummet på den måde, man selv foretrækker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *