Forandring fryder

Der er ikke noget bedre, end når du endelig kommer i gang med en proces, der skal bringe skønne forandringer i dit hjem.

Når først du har taget det nødvendige tilløb, beslutningerne er truffet og materialerne købt ind, så er det bare med at komme i gang.

Lad nogle projekter være fælles for hele familien, og lad andre være nogle gode overraskelser.

Gør-det-selv-projekter

Hvis du ikke er mand eller kvinde for de helt store ombygninger eller renoveringer, så kan meget mindre også sagtens gøre det.

Nogle gange er det bare nogle detaljer, der skal til, før at en forandring får et helt rum eller et hjørne af haven til at virke helt anderledes.

I sagens natur kan du jo heller ikke sætte små eller større forandringer i gang i hele hytten på én gang. Du er nødt til at gå lidt systematisk til værks.

Læg gerne en plan

Selv om du gribes af en pludselig indskydelse, kan det være klogt at have en plan at gå frem efter. I stedet for pludselig at rive gardiner og tapet ned i stuen eller flå linoleum af køkkengulvet, så bør du tænke processen igennem, så du får lidt system i aktionen.

Det gælder både inde i huset og ude i haven. Der må være en masterplan – eller i hvert fald en retning. Det giver en større succesrate i forhold til, om du kommer i mål med det.

Idéer til nemme forandringer

Hvis du mangler nogle gode idéer til, hvordan du nemt og hurtigt kan lave nogle forfriskende forandringer, så kunne du med fordel se på Magasinet Boligforbedring, som har samlet både mindre og større projekt-forslag.

Nogle af idéerne er lige til at gå til for de fleste – andre er mere i en størrelsesorden og på et håndværksmæssigt niveau, der kræver en fagmands ekspertise.

Det hele er samlet under én hat, så du nemt kan lade dig inspirere. Kræver det en fagmand, kan de også sætte dig i forbindelse med den rette slags.

Et par hurtige idéer

Kniber det mere med tiden end med idéerne, så kunne et par mindre hurtige for eksempel være:

  • Mal en enkelt væg i et rum. Det er væsentlig mere overskueligt end at rydde og male et helt rum
  • Sæt møblerne anderledes, det kan klares på en eftermiddag
  • Skift nogle af møblerne ud. Det behøver slet ikke være dem alle sammen
  • Ryd op og ryd ud, så det kan mærkes og ses
  • Anlæg et mindre bed i haven

Sådan kunne man blive ved. Du kunne jo også lave din egen to do liste og så sætte flueben, efterhånden som du får ført nogle af opgaverne ud i livet.

Involverer et projekt, at du hyrer en fagmand, så skal det jo også arrangeres, før det kan blive en realitet.

Inddrag gerne andre i familien, så det kan rykke noget mere og være et fælles projekt. Med mindre at du gerne vil have, at det skal være en overraskelse for dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *