Gode idéer til indretning af områder med trapper

I mange boliger er en trappe blot et funktionelt element, der skal føre husets beboere fra den ene etage til den anden. Der er dog ingen grund til at dette praktiske element i boligen er kedeligt og neutralt – der findes mange sjove, flotte og spændende måder at indrette et trappeområde på. Læs med her og bliv inspireret til at indrette din egen bolig, og se et stort udvalg af trapper hos HB Trapper.

Match elementer

Uanset hvordan din bolig er indrettet og hvilke stilarter du hælder mest til, når du søger inspiration, er en god idé at matche elementer i boligen med elementer på trappen. Eksempelvis kan farven eller træsorten på trappens gelænder matche farven eller træsorten på gulvet, eller et maleri på væggen kan holdes i samme toneleje som tæppet på trappen. Ved at matche få elementer fra trappen med elementer i området omkring trappen, bliver der skabt harmoni, og rummet bliver samlet. Som eksempel kan en indendørs spindeltrappe i midten af et rum holdes i neutrale farver, der matcher indretningen i hjemmet.

Skab kontraster

Selvom det kan være en god idé at skabe harmoni med matchende elementer, er der ingen der siger, at der ikke også må være skarpe kontraster omkring trappen. Et harmonisk trappeområde kan blive en anelse monotont, så hvis du er til et flot farvespil og tør lege med anderledes elementer, kan det give et fedt udtryk at indsætte skarpe kontraster i trappeområdet. Prøv eksempelvis med en loftslampe i en farve, der skiller sig helt ud fra trappens farvetoner – eller hæng rammer op på væggen i en skarp farve, som måske matcher en gulvvase ved foden af trappen. På den måde skaber du både harmoni og liv, og du er sikker på at få en helt unik trappe.

Udnyt pladsen

Der kan let forekomme meget spildplads ved områderne omkring trappen. Disse områder behøver dog ikke stå tomme og være overflødige – på reposen kan der eksempelvis indrettes en lille, hyggelig læsekrog, hvor man kan putte sig i bløde hynder og puder, som eventuelt matcher billedrammerne på væggen ved trappen. Eller der kan indrettes et kontorhjørne under trappen, så der bliver et roligt område med plads til at fokusere på arbejde eller lektier. Hvis der ikke er særlig meget plads og ikke ret højt op til trappen, kan pladsen under trinnene laves til et lille legeområde til børnene – et par bløde hynder, nogle fine legetøjskasser og små elementer holdt i samme farver som resten af indretningen, skaber rammerne for et hyggeligt sted at lege og spille spil. Vægpladsen langs trappen kan også nemt udnyttes, for eksempel til at lave et smukt billedgalleri eller en kreativ og kontrastfyldt vægcollage. Kun fantasien sætter grænser for, hvordan man kan indrette trappeområdet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *