Gode tips til dit nye køkken

køkken

Når man har besluttet sig for, at det er tid til at investerer i et nyt køkken, er der mange ting der skal overvejes og gennemtænkes. Hvad skal budgettet indeholde? Hvordan skal pladsen prioriteres bedst? Dette er bare nogle af spørgsmålene som der her er nogle gode tips til at få besvaret.
Behov og ønsker
Et godt sted at starte med projektet, er at finde ud af hvilke muligheder, lige netop jeres hus har og hvilke ønsker og behov i har til et køkken. Her skal i overveje hvilke behov netop i har for opbevaring og bordplads og hvordan i som familie, par eller ene person vil bruge køkkenet. Regner du med, eller har du før, været en person der opbevarer meget mad i køle- og frys eller svaleskab, skal dette vægtes højere end andre ting. Laver i meget mad sammen, skal der være plads til gæster, skal børnene kunne lave lektier i køkkenet? For så skal bordpladsen vægtes højt.
Find inspiration
Derefter er det godt at finde noget inspiration, så man kan fastslå sin stil og dermed begynder jagten på møblerne. Inspirationen kan i finde ved at gå på nettet, besøge køkken butikker eller læse bøger og boligmagasiner. Selvom i måske ikke har råd til et designer køkken, kan i stadig tage et kig og måske inkorporerer nogle vigtigere elementer i jeres eget design. I skal dog også overveje indretningsmulighederne i selve rummet. Der er nemlig ikke plads til en kogeø i alle rum.
Vælg en stil
Bestem jer så for en stil, der harmonerer med resten af huset og den made i burger køkkenet på. Overvej her også mulighederne for rengøring og vedligeholdelse, altså om det skal være blanke låger, der let tørres af, men hurtigt bliver beskidte, eller træoverflader, der giver varme eller måske praktiske ståloverflader.
Læg et budget og kom i gang
Til sidst er det en god ide at få styr på, hvor meget det hele må koste og hvor meget i selv vil lave og hvad i heller vil betale jer fra at få gjort. En god ide for at holde budgettet lidt nede og gøre det lettere for sig selv er ikke at flytte vask eller opvaskemaskine, da dette kræver mere arbejde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *