Gør dit hjem mere personligt

Det er nemt, når man først flytter ind i en lejlighed, at fylde hele molevitten med billige møbler fra IKEA. Men over tid,kan man nemt blive træt af det, og der danner sig et behov for at personliggøre rummene, så folk kan se, at det er netop dig, der bor der.

Din personlighed – men hvilken?

Det kan være svært at finde ud af, hvilket udtryk man gerne vil have, sit hjem udstråler, når ens gæster træder ind i det. Der er mange former for udsmykning og dekorering af hjemmet, der kan udtrykke forskellige ting, men det vigtigste er, at det er dig og, at det er gennemført fra rum til rum. Moden dikterer også noget nyt fra år til år om, hvad der er ”smart” at have i hjemmet. Men moden skal være noget, der supplerer dig – og ikke omvendt.

Der er mange forskellige stilarter, du kan begive dig ud i, og mange elementer du kan bruge til at dominere dit rum. En sikker og let måde at indrette sit hjem på er de rene farver – hvid, grå, brun og sort. Dette er muligvis også den tendens, vi ser mest af i tiden. Dette giver dine gæster et indblik i dig som værende en stilfuld og klassisk person.

En anden vej at gå, som også er en populær tendens, er retro-stilen. Her finder du møbler fra genbrug, og det hele er vintage. Dette giver en fornemmelse af hygge og historie. Der er noget fascinerende over møbler, man også føler, der fortæller en historie.

Er du mere til farver, og opfatter dig selv som en farverig personlighed, kan du bruge dine instinkter til at indrette dine rum med ”color blocking”. ”Color blocking” bliver brugt i modeverdenen som et udtryk for, når du tager farver, der egentlig er modsat hinanden på ”farvehjulet” og sætter dem sammen. De komplimenterer altså hinanden ved at fremhæve hinanden, i stedet for at blende ind i hinanden. Dette giver dine gæster et indtryk af, at du er vovet og ikke hviler på laurbærene.

Denne metode skal man dog være nænsom med, og man bør også sørge for at blande nogle neutrale farver ind i mixet, så det ikke bliver mere, end hvad ens øjne kan rumme.

Budget og indretning

Det kan tage mange år, før man finder præcis den rette personlighed, der passer til ens hjem. Ens personlighed i hjemmet er ligesom personligheden i virkeligheden – den bliver konstant ved med at udvikle sig. Hvad man kan lide i dag, er det ikke sikkert man kan lide om en måned eller et år.

Derfor kan det også være en lidt dyr affære at skulle indrette hjemmet helt efter egen smag.

Mens du sidder inde i din stue eller på dit værelse, sidder du garanteret med computeren på skødet og leder efter inspiration. For at få råd til inspirationen, skal budgettet også være der. En nem måde at tjene en ekstra skilling til den udsete sofa, er onlinespil. Her har du mulighed for underholdning, og samtidig kan du være heldig at tjene lidt ekstra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *