Grøn behandling af din terrasse

Går du op i at vælge kemifri og miljøvenlige løsninger til din have, kan det være, at du ikke tænker, at fliserens er en mulighed for dig. Men det er det! For med hedvand, altså varmt vand, er det muligt at rense dine fliser fri for alger og mos. Læs mere om det herunder.

Du kan ikke undgå, at dine fliser med tiden begynder at få et lidt grågrønligt skær af alger og mos. Lige meget hvor godt du holder haven. Det er virkelig irriterende, da det er med til at give både din bolig og din have et lidt slidt look – også selvom du gør meget ud af at holde begge dele.

Måske tror du, at du bare er nødt til at leve med det. Det er vel ikke muligt at gøre noget ved det uden at bruge en masse kemi i haven? Jo, det er det faktisk. Hvis du gerne vil finde en miljøvenlig løsning, er det derfor bestemt en mulighed for dig at gøre det.

Der findes nemlig flere firmaer, der har specialiseret sig i at rense fliser ved hjælp af hedvand. Der bliver altså bare brugt varmt vand til at spule den grimme belægning af fliserne.

Sådan foregår en fliserens med hedvand

Når du bestiller fliserens med hedvand, foregår det ved, at der først bliver påført et middel på fliserne, der dræber algerne. Det er ikke et giftigt middel, og du behøver derfor ikke at være bange for, at det får konsekvenser for din grønne have.

Derefter bliver fliserne renset med hedvand. Det er vand, der er varmet op til 80 grader. Det bliver sprøjtet ud over fliserne, hvor midlet allerede har virket godt på algerne. Dermed er mos, alger, flisepest og lignende langt nemmere at få spulet af.

Du bør altid få udført behandlingen af et certificeret firma, der har helt styr på, hvordan de skal gøre. Dermed er du sikker på, at du får det mest mulige resultat. Et af de firmaer, der kan hjælpe dig, er blandt andet Glad Rens. Se mere om økologisk fliserens hos Gladrens.dk.

Overvej tilvalg til at holde dine fliser rene og pæne

De to trin beskrevet ovenfor er de obligatoriske trin i forhold til en fliserens med hedvand. Derefter har du mulighed for at tilvælge en imprægnering og ilægning af fugesand. Imprægneringen af fliserne sikrer den mod alger, flisepest og mos. Dermed vil der gå længere tid, inden det bliver et problem for dig igen.

Er sandet mellem dine fuger ved at være forsvundet, er det en god ide, at du får lagt noget nyt i. Det kan du meget passende gøre, efter du lige har fået renset dine fliser. Sandet har selvfølgelig en æstetisk effekt, da det ser pænt ud mellem fliserne. Det forebygger dog også mos og ukrudt mellem fliserne, at der er fugesand imellem.

Der findes altså en række tiltag, som du kan gøre for at få flotte fliser uden alger og mos. Det hele kan gøres på en grøn og naturlig måde, så du ikke behøver at bekymre dig om, at der kommer skadelige stoffer ud i haven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *