Hvilke blomster til keramikvasen?

Det er skønt at pifte hjemmet op med friske blomster, plukket i haven, købt i byen eller som du måske har fået af en person, der står dig nær. Men hvilken vase passer egentlig til blomsterne? Det er klart, at vasens farve har betydning for om den matcher blomsternes udseende. Og her er det selvfølgelig helt op til din egen personlige smag og stil at vælge vasen med den rette farve. Men skal vasen være høj, lav, bred, smal, kantet eller slank? Keramikvaser kommer i alverdens forskellige former, men hvordan opnår du det bedste match mellem vase og blomster? Blomster og buketter tager sig allersmukkest ud, når de står i en vase, der passer til. Vi ser på hvilke blomster og buketter, der klæder de forskellige typer af vaser bedst. Du kan finde mange spændende unika keramik vaser på hjemmesiden her.

Den cylindriske vase
Cylinderen er en klassisk form – En ligesidet rund form, der varierer i højde og bredde. Med de rette proportioner er en cylindrisk keramikvase det perfekte valg, hvis du kun skal have en enkelt vase. Cylinderformen egner sig både til høje og lave buketter – en lav cylinder er bedst til tætte buketter, mens en høj cylindervase kan bruges både til tætte og mere løse buketter med eksempelvis markblomster eller grene fra haven. Vasens huldiameter bestemmer hvor stor en buket, den egner sig til at holde og i sidste ende afgør det, om buketten kommer til at stå stabilt i vasen.

Den koniske vase
En anden type vase er den koniske vase, som har en indadgående form, der gør den egnet til buketter af en vis bredde. Eksempelvis et stort bundt tulipaner, en god håndfuld pæoner eller en smukt bundet buket vil alle stå fint i en konisk keramikvase. Denne vases form gør, at den støtter blomsterne, og det er lettere at arrangere løse blomster og grene, der ikke er bundet sammen i vasen på grund af dens indadgående skrå vægge. Den koniske keramikvase står stabilt og kan også bruges til høje buketter. En konisk keramikvase er en rigtig god løsning, hvis du ikke vil have så mange vaser, eller hvis du er på udkig efter en yndlingsvase, som du kan bruge igen og igen. Den koniske vase står ofte også rigtigt godt sammen med en rund eller en cylindrisk vase. Sæt derfor gerne flere sammen, så du opnår et lækkert grafisk udtryk med enkle former.

Den slanke vase
En slank vase er oftest det bedste valg til en enkelt blomst, gren eller græsser. Slanke keramikvaser fås i flere forskellige højder, og som vaser har de deres begrænsninger. En enkelt blomst eller to er fint, men er du typen, der gerne vil have masser af frodige blomster, så skal du vælge en lidt større model. Slanke vaser kan være meget dekorative i sig selv, så de skal ikke helt afskrives. En rose, en enkelt tulipan eller måske en enlig solsikke kan gøre sig rigtig godt i en slank keramikvase.

Den lille vase
En vintergæk, en sommernar. Små vaser i keramik er søde i sig selv, og når den første forårsbebuder dukker op gennem sneen, er en lille vase til vintergækker og erantis fin at have i sortimentet. Blomster til små vaser skal helst matche vasens størrelse, men eksempelvis en voluminøs bonderose, dahlia eller en stor gammeldags rose i en lille keramikvase kan også give et dejligt pust af sommer og en stor effekt, selvom der kun er en enkelt blomst i den. En lille vase er også god at have på hånden, hvis du står med en enkelt blomst, som er knækket af eller hvis din buket er ved at være lidt trist, og der kun er enkelte friske blomster tilbage i den.

Den buttede vase
En buttet vase kan være et godt supplement til samlingen, men byder på udfordringer, når der skal vælges blomster til den. En buttet vase med et lille hul kan bruges til en enkelt gren eller blomst, mens en buttet vase med en større åbning kalder på tæt bundne buketter.  En lille buttet vase er til gengæld anvendelig på samme måde som andre små keramikvaser, og et par lavendelkviste eller en anden krydret duftende urt som rosmarin er både smukke at se på og bringer naturens dufte ind i hjemmet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *