Det perfekte juletræ

Køb juletræ, og du er i gang med en tradition, som de fleste danskere bruger meget tid på hvert eneste år i december. Men hvordan ser det perfekte juletræ ud? Det kan være svært at sige, fordi det varierer fra familie til familie, selvom de fleste nok hurtigt kan blive enige om, at det gælder om at finde et træ med en smuk form og grønne grene. Men når det kommer til pynten, er der mange forskellige slags meninger, som afhænger meget af, hvad du er vokset op med, og hvilke traditioner din familie har holdt i hævd.

Et juletræ skal være smukt og grønt

Når vi ser billeder af juletræer i eventyr eller fortællinger – både i TV og i bøger – har det altid tykke grene og et meget sundt og grønt udtryk. Og det er netop sådan et slags juletræ, mange af os meget gerne vil finde. Desværre er det ikke altid muligt, når du går på jagt i skoven. Men hos TreeTime kan du netop finde disse juletræer, som du husker dem fra eventyrene og tegnefilmene i fjernsyn. Med smukke dybgrønne grene med masser af nåle på. Og så leveres juletræerne endda direkte til din hoveddør.

For det er nemlig det, vi er ude efter. Julen er hjerternes fest, og det er den tid på året, hvor vi tænker mest på andre mennesker – vi ønsker, at alle skal have det godt. Juletræet bliver det centrale omdrejningspunkt i familien, og et sundt et af slagsen udstråler harmoni. Når dørene åbnes ind til stuen med hele familiens forventningsfulde blikke, vil et smukt og grønt juletræ indfri de forventninger, vi har til en hyggelig og vellykket højtid.

Brug den smukke pynt

Når du har fået det perfekte juletræ ind i stuen, skal det pyntes. Her er der mange forskellige traditioner. Måske har du noget gammelt pynt, der er gået i arv i familien, eller også bruger du måske pynt, som dine børn har lavet i børnehaven. Det vigtigste er ikke, om pynten er i virkelig god kvalitet, men hvilken rolle den spiller i din bevidsthed. Derfor er en julestjerne fra et kendt brand ikke nødvendigvis smukkere på træet end en halvfærdig musetrappe lavet af din datter, da hun var tre år.

I mange familier er der en tradition, som er med til at afgøre, hvordan det perfekte juletræ skal tage sig ud. Måske går én familie meget op i, at træet skal være stort. En anden familie synes kun, at de får det perfekte juletræ, hvis det er pyntet så meget, at ikke en enkelt gren er gået fri. Men alle kan nok være enige om, at det perfekte juletræ skal dufte godt, have flotte grene og være symmetrisk at se på. Alt dette kan TreeTime sørge for.

Husk en ordentlig fod til juletræet

Inden du får juletræet ind i huset, skal du sørge for, at du har en juletræsfod til det. For det første er du da sikker på, at det ikke vælter, og for det andet kan du med en ordentlig fod få sat juletræet helt lige. Det hjælper meget på juletræets udtryk. Og da vi alle hvert eneste år er på udkig efter det perfekte juletræ til familien, er det en god idé at være opmærksom på selv de små detaljer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *