Pillefyret – den bæredygtige varmekilde

Vi er nødt til at varme vores boliger op, når temperaturen viser sig fra den mere beskedne side. Det er sundest for bygningen, og det er sundest for indeklimaet. Desuden er det selvfølgelig mest komfortabelt med en fornuftig temperatur i vores hjem.

Vi har også brug for varmt vand, når vi skal bruge vandet til at bade i. Skal denne opvarmning ske så bæredygtigt som muligt, så er et pillefyr et rigtigt godt bud på den rigtige varmekilde.

Hvordan fungerer et pillefyr?

Et pillefyr fungerer lige som andre typer fyr. Her bruges der bare sammenpressede træpiller som brændsel. Træpillerne er et naturprodukt, hvilket gør dem helt bæredygtige. Pillerne fyldes på fyret, og så bliver de automatisk ført frem til brænderen i det tempo, der er brug for dem.

I modsætning til en traditionel brændeovn, der kræver en vis rengøring så skal et pillefyr kun fyldes op omtrent hver fjortende dag.

Er et pillefyr dyrt?

Der kan svares både ja og nej på dette spørgsmål. Ja, fordi et pillefyr koster en del at anskaffe sig og få installeret. Nej, fordi fyret ikke er så dyrt i drift. Træpillerne er ikke så dyre, og de skal ikke fyldes på ret tit. Det betyder, at et pilefyr tjener sig ind i løbet af en årrække.

Ud over den økonomiske besparelse så vinder miljøet også, hvis du indretter dig med et pillefyr. Det belaster nemlig ikke miljøet nær så meget, som for eksempel et oliefyr gør. Dermed er denne form for opvarmning en gevinst på flere områder.

Det er nemmest at installere i et nybygget hus

Når du får bygget dit hus fra bunden, så får du indflydelse på alle detaljer i forhold til dette nye hus. I den forbindelse kan det godt betale sig at få installeret et pillefyr fra starten af. Det er altid nemmest at få indrettet de praktiske installationer, du vil have, med det samme.

I denne artikel fra Jyllands-posten.dk kan du læse om flere gode råd i forbindelse med pillefyr og helt nybygget huse. Der er flere ting ved huset, som med fordel kan installeres med det samme, og som huset kan indrettes til at kunne rumme fra starten.

Tænk ikke kun på placering af huset rum, men medtænk de mere praktiske dele af indretningen helt fra starten af. Et træpillefyr fylder en del, så skab plads til den et praktisk sted med det samme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *