Sådan får du lys på steder, hvor det er umuligt at sætte lamper op

Har du et sted i hjemmet enten ude eller inde, hvor du har brug for at få sat lys op, men hvor det ikke er muligt at sætte en traditionel lampe op, kommer vi her med flere gode råd til løsninger, som du kan vælge.

Nogle steder er for smalle til, at du kan få sat en fatning op, men der kan alligevel være brug for, at du har lys. Andre steder kan det virke malplaceret at sætte en lampe. Det kan for eksempel være midt i stien til dit hus, men derfor kan der stadig være brug for noget lys, der kan vise dine gæster – og dig selv – hvor det lumske trin, som du altid snubler over, er.

I dag findes der heldigvis en række forskellige løsninger, der gør, at du kan få lys, uden at være nødt til at sætte en lampe op. Det er med til at gøre det langt nemmere for dig at indrette både ude og inde.

Sådan lyser du ordentligt op udenfor

Har du som nævnt ovenfor et trin i stien på vej op til dit hus, er der en dårlig oplyst trappe, eller synes du bare, at det er ubehageligt, at der ikke er så meget lys, har du flere muligheder – også hvis du ikke kan se for dig, hvordan du skal få sat en lampe op. Eller hvis du ikke vil bruge pengene på det.

Du kan for eksempel male trinene med selvlysende maling. Det vil lyse op i mørket og være med til at gøre det nemt for dig at se trinene. Hvis du ikke er så meget til malingen, kan du overveje LED bånd. Dem kan du selv klippe af og sætte på i trinenes længde. De er meget nemme at sætte på og fås til udendørs brug.

Båndene lyser op, så det vil være nemt for dig selv og andre, der færdes på trappen, at se, hvor de går. Det er med til at mindske risikoen for fald.

Få lys i reoler og skabe

Et andet sted, hvor det kan være besværligt for dig at kunne placere en lampe er i reoler og skabe. Samtidig kan det være rigtig rart for dig, at du har noget god belysning der. Det er med til at gøre, at du nemt kan se det tøj eller den bog, som du leder efter. Lyset i reolen kan lyse din stue op på en anden måde og give et hyggeligere lys i dit hjem.

I både skabet og reolen kan du også vælge at bruge LED bånd. De holder i rigtig mange år, faktisk kan de lyse i 30.000 timer, inden de skal skiftes ud. Det er derfor en god mulighed for dig.

En anden mulighed er, at du placerer et lille møbelspot inde i skabet eller reolen. Det kræver noget mere arbejde for at få det til at sidde fast, men det kan også være med til at give dig det lys, du har brug for.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *