Sådan gør du dit hjem mere miljøvenligt og sparer penge samtidig

Vi er heldige at leve i et land domineret af teknologi og innovation. Smart teknologi, der gør det lettere for os alle at leve mere effektivt. Så med al denne fantastiske innovation spekulerer jeg ofte på, hvorfor så mange mennesker stadig lever grønnere.

Hvis vi alle lavede en miljøvenlig ændring i vores hverdag, ville vi påvirke vores samfund og vores energiregninger i en positiv retning. I tilfælde af at nogle af at du er villige til at foretage små ændringer, men ikke ved, hvad du skal gøre for at leve mere bæredygtigt, så får du her nogle tips til hvad du kan gøre for at din hverdag bliver grønnere.

Tilføj mere isolering til dit hjem

De fleste ældre parcelhuse er isoleret i ringe grad. Det betyder at varmen typisk fiser ud, og at du ikke får det optimale for dine penge når du opvarmer huset. Sådan behøver det dog nødvendigvis ikke at være.

Du kan nemlig spare en hel del på din varmeregning, samt få bedre samvittighed når det kommer til klimaet, ved at tilføje mere isolering i dit hjem. Tilføjelse af isolering på loftet kan hjælpe med at forsegle luft lækager, så du ikke fyrer for gråspurvene. Det samme gælder når det kommer til hulmursisolering og isolering af gulvet. Desuden kan dit hjem få et bedre energimærke, hvilket har betydning for prisen ved eventuelt salg. Derfor kan det i høj grad betale sig at tilføje mere isolering i dit hjem.

Du kan selv isolere loftet med rockwool og lave forberedelserne til isolering af gulvet. Der skal nemlig graves, så der kan komme et tykt lag isolering under gulvet. Det kan dog være hårdt arbejde at grave en meters dybe ud i hele huset, og derfor kan det være en god idé at bruge nogle mere effektive redskaber end en skovl. Så hvis dette lyder som en sag gøre-det-selv-manden/kvinden, så find billig leje af en minigraver her. Du kan få leveret minigraveren til døren, så du ikke skal bruge tid på afhentning og levering. Dermed kan du lægge alt din energi i dit renoveringsprojekt, så dit hjem kan blive mere energibesparende. Hvis du er i tvivl om noget, så læs lejebetingelserne her.

Installer solceller

Selvom solceller ikke ligefrem er billige, er de blevet en populær måde at opvarme vand på, samt til at generere elektricitet til hjemmet.  Solpaneler har mange fordele! De hjælper dig med at spare penge på energiregninger på lang sigt, fremmer lavere forbrug af fossilt brændstof og kan hjælpe dig med at kvalificere dig til årlige skatteincitamenter.

De installereres typisk på dit tag og reducerer dine el-omkostninger ved at generere energi uafhængigt af dit forsyningsselskab. Du skal dog tage højde for at energien generes om dagen, hvor solen skinner på dem. Derfor skal du også bruges strømmen i dagtimerne, hvor der rent faktisk bliver produceret strøm af solcellerne. Solceller er derfor mest relevante for de huse der opvarmes ved hjælp af elektricitet.

Frakobl ubrugte opladere

Opladere til mobiltelefoner og batterier, der er tilsluttet, men som ikke er i brug, suger energi ud der blot bliver spildt. Undersøgelser viser at en gennemsnitlige oplader bruger 0,26 watt energi, når den ikke er i brug, og 2,24 watt, når den er tilsluttet din telefon.

Alene vil en oplader ikke have meget indflydelse, men samlet kan opladere der sidder i stik uden grund være ansvarlig for 10% af din energiregning. Dette er altså en relativ høj andel af din energi regning, som forsvinder ud i den blå luft, men som er mulig at bespare. Frakobl derfor med fordel dine opladere, når de ikke er i brug.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *