Sådan gror du dine egne krydderurter

krydderier

Planter kan være dyre og identiske sorter er vanskelige at finde, men at øge din egen bestand eller voksende nye sorter er ikke svært og er meget givende i bytte for en lille mængde af økonomisk satsning.

Hvad har du brug for?

Det allernødvendigste til at hæve kimplanter omfatter containere, vækstmedier, etiketter og det levende plantemateriale, du kommer til at vokse fra. Du skal også bruge en dåse vanding med en række sprinklere og en vandtæt pen eller blyant til mærkning.

Køb den fulde vifte af gryder og stik kan være dyrt på én gang, men køber den mere robust, da de kan genbruges igen og igen. Små, frost-resistente terracotta krukker er ikke dyrt, og er en attraktiv måde at præsentere urter. Organiske gryder er til rådighed, men de er kun egnet til én, kortsigtet forbrug.

Valg af kompost

En fin sandet tekstur er godt for frø og stiklinger, mens en grov kvalitet er bedre til omplantning ældre anlæg. Gamle kompost kan harbor skadedyr og sygdomme.

Brug Vermiculite

Dette er et mineral, der kan føjes til kompost at hjælpe ændre sin kapacitet luft og fugt-bedrift. Det gør kunsten voksende frø og planter mere forudsigelig.

Køb en passende kvalitet af vermiculit, afhængigt af størrelsen af ​​din frø. Den groveste karakter, kan opdeles ved at gnide mellem fingrene.

Frø, der spirer hurtigt

Frø, der synes at springe op fra ingenting har brug for ekstra omsorg for at sikre, at de har nok plads, vand og lys. En øjebliks uopmærksomhed kan resultere i, at de bliver trange og tjavset.

Hjulkrone (Borago)
Purløg (Allium)
Koriander (Coriandrum)
Dild (Anethum)
Løvstikke (Levisticum)
Raket (Hesperis)

dild

Frø, der spirer langsomt

Nogle tage længere tid, til tider meget længere, så vær tålmodig og modstå trangen til at grave rundt og leder efter tegn på vækst, da denne forstyrrelse er sikker på at ødelægge eventuelle nye spirer.

Angelik (angelik)
Fennikel (Foeniculum)
Oregano (Origanum)
Persille (Petroselinum)
Rosmarin (Rosmarinus)
Timian (Thymus)

persille

Fennikel kimplanter, set her, dukke op efter en måned eller deromkring, men mere kan poppe op lidt senere – de vil snart indhente, hvis der er plads.

Hyppige problemer

Brug af for mange frø

Tætte såning resulterer i svage frøplanter, der er mere modtagelige for sygdomme og fiasko. Må ikke tilså tykt medmindre anbefalet på pakken.

Mikse frøene

For at undgå blandede potter af kimplanter bruge frisk kompost og kun tilså én type frø ad gangen. Gemme ufærdige pakker ved foldning og forsegling med en klemme.

Undgå fastboltning

Koriander er tilbøjelig til fastboltning, mangler den grønne fase, hvis understregede i potter eller ved for høj temperatur. Undgå ved såning direkte i jorden i foråret.

Du kan finde flere tips til din have ved at klikke her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *