Sådan kan du få en god belysning i dit hjem med lysstofrør

Lysstofrør er med til at give en rigtig god belysning i dit hjem. Du kan sætte dem op, så de giver et godt samspil med dagslyset og er med til at få rummene til at føles større.

Mange forbinder lysstofrøret med noget institutionelt og lidt klinisk. Det skyldes højst sandsynligt, at det kun er sådan, de har set lysstofrørene brugt. Der findes dog mange forskellige måder, hvorpå du kan bruge rørene i dit hjem, så de både bliver til rigtig gode lyskilder, og så de kommer til at give dig et hjem, der føles rart at være i.

Når du skal sætte lysstofrør op i dit hjem, er det først og fremmest vigtigt, at du tænker over, at det kun er loft og gulv, som rørene skal lyse op. Væggene skal du sørge for, at dagslyset kan lyse op, når det er der. Det er med til at give det mest naturlige flow i dit hjem og gøre, at det ikke føles mærkeligt, at dit hjem er lyst op af lysstofrør.

Lamper, der lyser nedad, får rummet til at virke mindre

Noget andet, som det er meget vigtigt, at du husker på, når du sætter lysstofrør op, ja, når du sætter lamper op i det hele taget, er, at du husker på, at når lamperne lyser nedad, får de rummet til at virke mindre. Et lysstofrør er netop en meget fleksibel lampe, fordi den både kan lyse opad mod loftet eller nedad mod gulvet. Hvis du gerne vil have dit hjem til at føles større, skal du altså rette røret opad.

Vælg lysstofrør med LED pærer

Når du skal vælge lysstofrør, er det en god ide, at du vælger nogle, der har LED pærer. Det er en form for pære, der giver et rigtig godt lys, og som kan holde i mange år fremover. Det er med til at gøre, at du ikke behøver at skifte pæren så ofte.

Hvis du har brug for belysning i en trappeopgang eller et andet sted, hvor det er er svært at komme til, kan det være en særlig stor fordel for dig, at du har valgt et lysstofrør med LED pærer, da du så ikke skal kravle rundt og skifte det særlig tit.

Sørg for afveksling i belysningen

Selvom et lysstofrør er en rigtig god ide, er det dog også vigtigt, at du sørger for, at der er en afveksling mellem de forskellige former for belysning i dit hjem. På den måde kommer det til sin fulde ret. Lysstofrørene er rigtig god belysning nogle steder. Det er særligt i køkkenet, entreen og på badeværelset, hvor du har brug for et godt og kraftigt lys.

I spisestuen og i stuen vil du ofte have fokus på at have et langt mere afdæmpet lys, der gør rummene hyggeligere at være i. Det vil derfor være naturligt, at du der ikke vælger et lysstofrør, men at du vælger nogle andre former for lamper. Du kan dog stadig godt vælge LED pærer til dem, da de findes til mange forskellige former for lamper.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *