Sådan kan du spare penge på elregningen

Der er en række tiltag, du kan gøre, for at få en markant mindre elregning – og dermed få penge til andre ting.

Bliver du rystet over elregningen, hver gang den dumper ind af brevsprækken, er det en god ide, at du ser på, hvordan du kan gøre den mindre. For det er rigtig dumt at bruge for mange penge på el, når der er så mange andre ting, som det er meget sjovere for dig at bruge penge på. I denne artikel kommer vi med nogle gode råd til, hvordan du kan spare el. Nogle vil det ikke koste dig noget at udføre, andre vil kræve en startinvestering, men vil så spare dig for mange penge i det lange løb.

Skift til LED pærer

Hvis du er en af dem, der endnu ikke er skiftet til LED pærer, er det en god ide for dig at gøre det. Det kan være med til at spare dig for rigtig mange penge i det lange løb. Beregninger viser, at en almindelig familie kan spare omkring 2000 kroner om året, hvis de bruger LED pærer frem for at have glødepærer, halogenpærer og sparepærer. Det koster nogle flere penge at sætte LED pærer i dine lamper, men de bruger langt mindre strøm end andre former for pærer, og de holder i mange flere år.

Husk at slukke lyset og sæt ikke ting på standby

Det lyder næsten for simpelt, men der kan faktisk være en del penge at spare på, at du husker at slukke lyset og lader være med at have ting stående på standby, når du ikke bruger dem. Faktisk kan du skære helt op mod 10 procent af din elregning ved at tænke dig om i forhold til, hvad du bruger el på. Det kan derfor virkelig betale sig for dig, at du lærer børnene at slukke lyset, når de forlader et rum.

Skift køleskab og vaskemaskinen ud

Har du et køleskab eller en vaskemaskine af ældre dato, kan du være sikker på, at de sluger langt mere strøm, end nogle mere moderne maskiner ville gøre. I dag bliver alle hvidevarer energimærket, hvilket gør, at du nemt kan se, hvor energivenlige de er. Det kan være dyrt at skifte et velfungerende køleskab eller en god vaskemaskine ud, når de ikke fejler noget. Den høje elregning kan derfor i højere grad være et praj om, at du skal til at spare op til nogle nye hvidevarer, så du kan købe de mest energivenlige, når de andre står af.

Få hjælp af en rådgiver

Hvis du virkelig føler, at du har gjort alt, hvad du kan, for at spare på strømmen, men du ikke kan se, hvordan du skal kunne spare mere, kan du få en rådgiver til at hjælpe dig. Det kan du også, hvis du vil til at spare på strømmen nu, men ikke kan finde hoved eller hale i, hvor du skal begynde, og hvor du skal ende. Mange kommuner har energirådgivere, lige som flere forsyningsselskaber også giver dig mulighed for at få gratis rådgivning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *