Sådan skal du forholde dig ved indbrud i dit hjem

Det er ikke alle som ved hvad de skal gøre efter et indbrud og hvilke muligheder/rettigheder de har. Det hjælper vi med. Et indbrud er defineret af politiet ved en uvedkommende person tvinger sig adgang til din bolig ved at brække døren, smadre ruden eller på anden vis trænge ind i huset og efterfølgende tage nogle af dine ejendele med.

Anmeld indbrudet til politiet

Hvis du kommer hjem til et halvtomt hus efter et indbrud, skal du med det samme ringe til 114 og anmelde indbrudet. Det er for at informere politiet om den ulovlige hændelse, men du skal samtidig bruge politianmeldelsen til forsikringen ellers vil de ikke dække de ting som er blevet stjålet.

Hvis gerningsmanden stadig er i huset, skal du ringe til 112 og politiet vil komme med udrykning. Sørg for du ikke eskalerer situationen og hold dig på afstand fra gerningsmanden.

Anmeld det til forsikringen

Efter politiet har været ude på din bopæl og aflægge rapport, skal du bruge denne politirapport til forsikringen i og med de ellers ikke vil dække. Du kan typisk anmelde indbrudet til din forsikring på telefon eller via deres hjemmeside, hvor du skal være logget ind eller angive dit policenummer.

Offerrådgivning

Hvis du er meget utryg efter situationen og er psykisk påvirket af hændelsen, kan de ringe til offerrådgivningen for at finde frem til det nærmeste sted nær dig. Det vil ligeledes være en god idé, at tage kontakt til den lokale låsesmed, som vil kunne udskifte låsene i tilfælde af stjålet nøgler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *