Sådan tyverisikrer du dit hus

Artikel skrevet i samarbejde med RejseGear.dk

Der sker så mange indbrud i Danmark, at det faktisk er hvert 18. minut, at en uvelkommen gæst ikke kan kende forskel på, hvad der tilhører ham og hvad der ikke gør. Dette er blot det årlige gennemsnit – der er naturligvis tidspunkter, hvor det er oplagt for uvelkomne gæster at stikke hovedet ind.

Over halvdelen af indbrud sker i dagtimerne

De fleste indbrud sker mellem 8 og 16. Dette skyldes naturligvis, at det er her, beboere i huset oftest er ude på arbejde og/eller i skole.

Henover året er det naturligvis sommerperioden, der er allermest præget af indbrud. Det er en “tradition” at tage sydpå i disse måneder, idet rigtig mange boliger står tomme på dette tidspunkt.

Sådan tyverisikrer du dit hus

Medmindre du har et omfattende alarmsystem installeret i dit hus – samt et hurtigt udrykningshold, er der stadig en risiko for, at dit hus tømmes mens du er afsted. Der er dog en række tiltag og tips, du kan tage til dig, for at mindske risikoen.

Herunder kan du læse disse tips – nogle af dem, har du sikkert allerede styr på; mens der er andre, som du kan tage til dig og igangsætte. Det kan være omfattende at få styr på det hele, men det er det hele værd.

Nabohjælp

Den første og mest effektive måde er hjælp fra naboerne. Når du er væk fra din bolig, handler det om at få det til at ligne, at du stadig er tilstede. Dette kan du gøre ved at få en nabo til at parkere sin bil i din indkørsel, smide sit skrald i din skraldespand og tømme din postkasse. Endnu en god en er at få naboen til at køre en tur med plæneklipperen.

Det er svært at sige 100%, hvordan den enkelte indbrudstyv planlægger sin “rute”. Men hvis det ligner, at du er hjemme på denne måde, vil dit hus muligvis falde uden for deres radar i første screening.

Fjern dit redskab

Har du redskaber liggende, kan det 1) få det til at ligne, at du ikke er til stede eller 2) give dem et redskab, som kan gøre det lettere at bryde ind i dit hus.

Sørg for at der er styr på udelys

Det skal ikke komme som en hemmelighed, at indbrudstyve gerne vil snige sig rundt i mørke og gerne gå uset hen. Så hvis du har mulighed for en udendørslampe, der automatisk aktiveres ved bevægelse, vil det være en stærk hjælp til at sørge for, at de holder sig væk i første omgang.

Lad det ligne, at nogle er hjemme

Indbrudstyve kan godt lide at gå runder og observere forskellige huse for herefter at markere dem til senere “brug”. Dette gør de ved at kigge gennem vinduer og se, hvad der bl.a. ligger fremme og om det ser forladt ud. Så sørg for at dine værdigenstande ikke er i syne fra et vindue af. Dette kan du gøre ved at trække et gardin en lillle smule for – det er de færreste tyve, som gerne vil helt hen til vinduet og kigge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *