Sådan vælger du den bedste seng

Vi bruger en meget stor del af vores tid på at sove, og en god seng gør underværker. Flere test af senge viser, at kvalitets senge ikke behøver koste en bondegård.

For mange af os kan det godt føles akavet at bese og prøve en seng inden køb, for du er jo ikke derhjemme og der er også mange andre mennesker i lokalet og det at ligge ned er i grunden en temmelig intim situation.

Visuelt valg af seng

Faktisk så vælger du med øjet først, allerede inden du begiver dig ind i de fysiske forretninger har du udset dig et sengestel og bestemt dig for sengens udseende.  Men det kan helt klart betale sig at teste en seng ordentligt.

Kodeordet er i bund og grund tag dig god tid. Brug gerne optil 15 min. pr. seng og skift stilling mens du ligger i sengen, mærk efter om den stilling du normalt sover i, føles behagelig i den kommende nye seng. Synker du ned i sengen, hver eneste gang du vender dig, kan du være sikker på sengen er for blød.

Hårdt er ikke altid godt

En hård madras er ikke nødvendigvis en god madras, det er en skrøne at madrassen skal være hård for at du ligger godt.

Vil du sikre dig at madrassen har den rette hårdhed, skal du ligge dig på ryggen og presse en hånd ind under lænden, hvis du mærker et jævnt tryk på hele bagsiden af kroppen har du fundet den rette hårdhed, hvis hæle eller enden synker ned, er madrassen for blød.

Sengen / boks madrassen skal være stor nok, gerne 90 cm i bredden og 20 cm længere end din højde. Ligger du meget uroligt, kan der være behov for endnu mere plads. Madrassen skal være af en sådan hårdhed, at en normal ryg er lige, når man ligger på siden.

Du har behov for en blødere madras, hvis du vejer mindre eller har bredere hofter og/eller skuldre. Det modsatte gælder for tungere personer, de har brug for en hårdere madras.

Du kan justere hårdheden med en top madras, en dobbelt seng bør bestå af to forskellige madrasser, da et par sjældent vejer det samme og trykket dermed bliver forskelligt.

Den dyreste seng er ikke altid den bedste

Forbrugertest kan være både gode og forvirrende, f.eks. viser de at de billigste boxmadrasser ikke holder til ret meget. Med det forholder sig faktisk sådan, at det sjældent er de dyreste der vinder i test. I visse tilfælde kan skum materiale faktisk være ligeså godt som fjeder materiale, så det kan være en rigtig god ide at lytte til fagfolk inden du køber seng.

Ombyt hvis den ikke lever op til dine krav

Ingen, heller ikke en fagmand, kan på forhånd med sikkerhed sige, hvilken madras der er den perfekte for den enkelte, så uanset hvilken madras du vælger, skal du altid sørge for at få ombytningsret.

Det vil ofte tage et stykke tid, før man ved, om den ny madras nu også er den rigtige. De bedste forretninger giver mulighed for ombytning i to måneder. En god springmadras bør have 15 års garanti på fjederbund og 2 år på hele madrassen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *