Sikkerhed i familiens hjem

Sikkerhed i hjemmet er yderst vigtigt, og alle bør have rigtig meget fokus på det. Det lyder måske som en selvfølge at prioritere sikkerhed i hjemmet, og selvom et hjem naturligvis skal føles hjemligt og ikke som et fængsel, er det stadig vigtigt at have styr på, hvad der skal gøres, og hvad der skal tages stilling til, for at man lever i et hjem med maksimal sikkerhed.

Forebyggelse af ulykker i hjemmet

Hvis man bor i et hjem med børn, både små som store, er det især vigtigt at have styr på sikkerhed. Små børn er nysgerrige, og holder af at pille ved alverdens ting og sager, og de tænker ikke over konsekvenserne ved deres handlinger. Alle forældre ønsker, at deres børn skal vokse op i et sundt hjem, hvor de føler sig mere trygge end noget andet sted, og at forebygge ulykker i hjemmet er heldigvis lige til at gå til:

  • Har man trapper i hjemmet, kan man med fordel placere låger ved toppen og foden af trappen, så man forhindrer små børn i at falde, hvis de skulle finde på at løbe rundt i huset og ikke være opmærksomme.
  • Sæt lås på vinduer. Dette kan både forhindre børn i at åbne dem af ren nysgerrighed og ved et uheld falde ud. Det kan også forhindre indbrud, da det er langt lettere at bryde ind i et hus, hvis vinduerne er nemme at tvinge op.
  • Hvis børnene er helt små, bliver børneværelset sikkert stort set kun brugt, når barnet sover, men det er alligevel virkelig vigtigt at, man er sikker på, at barnet ikke kan risikere at falde ud over sengekanten, når det sover. Sørg for at have en tremmeseng som er stabil hvis barnet er småt nok til at sove i sådan en.
  • Børn elsker at lege med vand, og de skal naturligvis også have lov til at lege med det, når de har lyst men lad aldrig dit barn lege med vand uden opsyn! Selv når barnet er blevet ældre, og måske har lært at svømme, skal der til alle tider være en voksen til stede.

Alarmsystemer

Det er ikke kun vigtigt at have et trygt hjem for børn men også for dig selv. Det er lettere at sove trygt og godt om natten, hvis man ved, at ens hus er sikret mod tyveri og brand, og hvis husets børn er de første, der kommer hjem i hverdagene, er det rarest som forælder at vide, at de ikke kommer hjem til et hus, der har haft besøg af ubudne gæster.

Alle familier og huse er forskellige, så tag stilling til hvilken alarmløsning der passer bedst til dine og din families behov. Både brandalarmer og tyverialarmer er rigtig vigtige i et hjem, og selvom skaden allerede er sket, når sådanne alarmer begynder at kime, er de effektive til at skræmme indbrudstyve væk og til at advare i det tilfælde, at en brand skulle starte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *