Skab et unikt uderum – anlæg en ny terrasse

At åbne døren og træde direkte ud i din egen personlige hyggekrog er noget, de fleste danskere vil kunne se fordelene ved. Når solen begynder at kigge frem, og varmen begynder at sprede sig over landet, kan en terrasse vække stor glæde og blive samlingspunktet i din have. De lange sommeraftner tilbragt på en terrasse skaber minder, du sent vil glemme og samtidig også et væld af muligheder for at nyde udelivet. Selskaber, grillaftner, solbadning, spil og leg er alle gode bud på aktiviteter, der kan foregå på din terrasse – og derudover er det jo kun fantasien, der sætter grænser.

Der er ikke én rigtig måde at have en terrasse på

Hvad end du er mest til en klassisk træterrasse eller en kompositterrasse, kan terrassen tilpasses, så du får mest muligt ud af den, og så den passer til lige præcis dine behov. Du kan vælge at anlægge terrassen i grundniveau eller bygge en høj terrasse og samtidig selv bestemme, hvilke farver og mønstre terrassen skal holdes i. Hvis du går efter en bestemt stil, kan du også vælge at søge inspiration rundt omkring i verden. Skal terrassen anlægges efter nordisk inspiration med kølige farver og rene linjer? Eller er du mere til varme toner og varmebehandlet træ, der får en til at drømme sig sydpå?

En nyligt anlagt terrasse har en lang levetid ved normal privat brug og rådner ikke, hvis den er blevet monteret korrekt. Desuden mindsker den det skidt, der bliver slæbt med ind i huset fra haven, hvilket er en god nyhed for børnefamilier og hundeejere. Det er ikke særligt tidskrævende at anlægge en ny terrasse. Folk, der har været terrasseejere før, vil kunne nikke genkendende til, at det er det hele værd, når terrassen står færdig og klar til brug.
Efter monteringen kan ekstra ting såsom solafskærmning, hegn og endda en pejs, tilføjes. Solafskærmning kan skabes på mange måder. Det kan være, du har et stort træ i haven, der allerede kan skygge lidt for solen – ellers kan løsninger som parasoller, markiser eller et overdække, der er monteret på terrassen også nemt bruges. Disse kan selvfølgelig også bruges til at beskytte mod regnen – til en hvis grad.

Der, hvor du vælger at placere din nye terrasse, er også med til at bestemme, hvad du kan få ud af den. Hvis den placeres et sted med læ, vil du nemmere kunne opholde dig der på vindfyldige dage. Og hvis den placeres på den side af huset, hvor solen går ned, vil du få mere ud af aftentimerne. Derudover kan du også styre terrassens udseende og udtryk ved at tænke på samspillet mellem huset og terrassen – både i forhold til størrelse men også arkitektonisk.

Start allerede i dag

Du kan læse mere om anlægning af en ny terrasse på www.wimex.dk/produkter/terrasser, hvor du også kan lære mere om valg af materialer, montering og vedligeholdelse – og dine terrassedrømme kan blive til virkelighed allerede i dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *