Skab liv med vægpynt i selv de kedeligste rum

Træder man ind i et rum, hvor væggene er tomme og ensfarvede, vil ens førstehåndsindtryk af rummet nok være noget i retning af, at der virker unaturligt tomt – også selvom der egentlig er masser af møbler. Det kan forklares ved, at væggene fylder meget i et rum, så hvis de er helt bare, virker det altså som om, der mangler noget.

Spejle

Et godt, gammelt trick til at få en småt rum til at virke større end det egentlig er, er at hænge et spejl op på væggen. Spejle er meget minimalistiske former for indretning, og vil ikke virke til at fylde særlig meget på en væg, hvilket er et stort plus, hvis man foretrækker at holde den simple og moderne stil kørende i sin indretning. Og så er det selvfølgelig også godt med et spejl rent praktisk set.

Farver på væggen

Det er efterhånden blevet moderne at gå væk fra de helt hvide vægge og i stedet eksperimentere lidt med nogle farver. Når det er sagt, gælder det dog ikke om, at man skal male hele rummet i stærke farver, for det kan give den helt modsatte effekt af den, man ønsker at opnå – rummet kan virke indelukket og tungt og blive næsten ubehageligt at være i. I stedet bør man holde sig til at male én eller to vægge i en anderledes farve end de resterende. Her er de mest brugte løsninger nok grå eller mørkegrå, som ser godt ud ved siden af de hvide vægge og lyse møbler, man ofte finder i et typisk moderne, skandinavisk hjem. Lidt farver på væggene vil få rummet til at virke mindre tomt og mere gennemført, men det er stadig en fordel også at hænge en anden form for vægpynt op.

Reoler og opbevaring

Har man allerede tilstrækkeligt med møbler stående på gulvet, kan man med fordel finde nogle små, enkle reoler og hænge dem op på væggen, for eksempel over sofaen eller spisebordet. Små reoler er en praktisk løsning, da man samtidig med at få noget mere op på væggen, pludselig får tildelt noget opbevaringsplads, man ellers ikke ville kunne få. Her kan man blandt andet stille bøger, der ikke er plads til andre steder, eller man kan fylde reolerne ud med pyntegenstande eller små potteplanter. På den måde får man både mere vægpynt, opbevaringsplads og farver i rummet

Malerier, plakater og billeder

En af de mest brugte løsninger, når der skal noget på væggene, er malerier, plakater eller billeder. Det fylder ikke særlig meget i rummet at hænge et maleri eller nogle pæne plakater på væggene, og så giver det ovenikøbet masser af farver. Vil du finde nogle flotte plakater til din væg så køb dem hos wallstickerland.dk, hvor der er et stort udvalg af masser af plakater, der passer ind i de fleste rum – se udvalget her.

Vil man gøre vægpynten lidt mere personlig, kan man med fordel vælge nogle personlige billeder frem for købte malerier eller plakater. Få fremkaldt flotte naturbilleder fra familiens sidste ferie, eller få fat i nogle gode portrætter af børnene eller familien. Det giver masser af personlighed i hjemmet og pynter også godt på en ellers tom væg.

Vægklistermærker

Vil man godt have noget i retning af billeder eller plakater på væggen, men er man alligevel ikke så vild med idéen om at hamre søm i væggen til billedrammerne, eller vil man bare prøve noget andet, så er vægklistermærker værd at overveje. De kommer med alle tænkelige størrelser, farver og motiver og pynter rigtig godt på en væg. Og så er de ovenikøbet meget enkle og minimalistiske og fylder ikke særlig meget.

Gardiner

Gardiner hænger ganske vist ikke på væggene, men har man et rum med store flotte vinduer, kan det give ret meget, hvis man tilføjer nogle flotte gardiner. De skal helst være lyse i farverne og lette, så de ikke gør rummet tungt og indelukket. Gardinerne vil fremhæve vinduerne og samtidig skabe noget fylde på væggene og i selve rummet. Derudover er det selvfølgelig praktisk med gardiner, og siden man skal have dem under alle omstændigheder, kan man ligeså godt gøre noget ud af at inddrage dem i rummets indretning, så de virker som om, de hører til.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *