Sørg for at servere et godt og lødigt måltid

Vi har alle sammen travlt. Det kan være meget svært at få planlagt og få tilberedt nogle gode måltider til familien. Det er et vilkår i de fleste familier, men det giver god mening at opprioritere den mad, der bliver sat på bordet.

Mad er ikke bare mad

Det er ikke bare et spørgsmål om at blive mæt, når det kommer til mad. Hele set uppet omkring måltidet er meget vigtigt, og selve maden er vigtig. Det er vigtigt at skabe smukke og hyggelige omgivelser, at skabe den gode stemning – og at skabe det velsmagende og nærende måltid.

Alle disse faktorer spiller ind, når familien sidder samlet omkring spisebordet.

Få god inspiration til madlavningen

De fleste har et vist repertoire, som de kører lidt i ring med, når det kommer til retter. Det kan være udmærket, men de fleste tager ikke skade af at indarbejde nye retter i de familiære kogekunster.

Den inspiration kan findes flere steder. Det kan være i kogebøger, i ugeblade, i bekendtskabskredsen eller ved fri fantasi.

Det er også muligt at kigge nærmere på Gastrofun, som er en herlig ukrukket side, hvor skønne amatørkokke og usnobbede kokke gladelig deler ud af gode idéer til måltider og andre tip til fornyelse på madfronten.

Både du selv og din familie kommer helt sikkert til at nyde godt af, hvad du kan opsnappe på den side. Har du selv noget at supplere med, er der også mulighed for det. Bare kom an!

Husk sundheden

Et godt og sundt måltid mad behøver ikke at være vældig avanceret og fancy. Det kan sagtens være helt plain og samtidig velsmagende og sundt.

Det behøver heller ikke at være retter, der er lavet helt fra bunden og har langtidsstegt eller simret på komfuret i dagevis, for at være både lødigt og superlækkert.

Om det så er vegansk eller baseret på kød, så gælder det om at lade fornuften og sundheden råde. Du ved jo godt, at vi skal spise sundt og varieret, og du ved også godt, hvad der er sundt.

Kunsten ligger måske mere i at få købt de rette ingredienser – også når tiden er knap og din indre stemme skriger: ”Vi snupper bare en færdigret i mikroen!” Få kvalt den stemme, og server noget mere lødigt. Om det så er rugbrødsmadder, så er det klart et bedre alternativ på alle måder.

Du gør det godt nok

En ting er at lade sig inspirere af andres madlavning. En anden ting er at lade sig kue af det. Det, du præsterer i køkkenet er godt nok. Det kan da godt være, at der til hverdag ikke er det helt store at råbe hurra for, men så kan du jo tage revanche i weekender og i ferier. Og det er godt nok.

Det kan jo også godt være, at du svinger dig op til at servere en simreret på en helt almindelig regnfuld onsdag – og det er i høj grad helt i orden.

Lad fornuften råde, og gå gerne amok helt uventet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *