Stilfulde låse

Hvorfor skal låse altid være så kedelige?

Er du klar til en god nyhed?

Det behøver de heller ikke at være!

Selv om dine låse måske ikke er den indretningsmæssige detalje, som du lægger allerflest kræfter i at personliggøre, eller som du vil betegne som “key elements” i din indretning, så kan en ny og smart lås faktisk være med at skabe det færdige billede af et hjem med styr på detaljerne.

Hvorfor er der ikke boligreportager om låse i magasinerne? Eller tv-programmer om mennesker, der skal have nye låse? Måske fordi låsesmede tilhøreren ydmyg profession, som bare stille og roligt sørger for sikkerhed i dit hjem. Det er ikke specielt sexet. Og det er ikke  noget, som alverdens designere kan prale af at have bidraget til med et fancy nyt produkt, de kan sætte på cv’et. Men en låsesmeds arbejde er effektivt og slet ikke til at undvære.

Der er meget hjælp at finde

Hos en låsesmed kan du se alle de nyeste modeller indenfor låse. Men det stopper ikke her. For vidste du, at du kan få et elektronisk låsesystem, der hverken bruger batterier eller ledninger, men simpelt hen genererer energi, hver gang, du låser døren op? Sikkerheden er præcis lige så høj som med en god, gammel lås, men den ser meget mere tjekket ud og den helt store fordel er, at du ikke behøver skifte hele låsen, hvis en nøgle kommer i de forkerte hænder. I stedet bliver selve låsen bare kodet om. Ikke mere walk of shame tilbage til din ekskæreste for at bede om at få din nøgle tilbage. Og ikke flere søvnløse nætter, hvis du har mistet dine nøgler og ikke aner, hvor de befinder sig.

Men ud over at låsesystemer kan være smarte og på internettet, så fås de naturligvis også i en række forskellige udformninger og materialer. Og det er jo her, det bliver rigtigt sjovt.

Når du er i kontakt med en låsesmed, kan du også spørge ham om dna-mærkning. Det er en ny, helt usynlig form for mærkning af værdigenstande, som sikrer, at politiet kan spore det tilbage til dig, hvis det bliver stjålet. Du køber ganske enkelt en flaske med gennemsigtig dna-væske, som du pensler på din designervase, din nye babynest, arkitekttegnede lampe eller for den sags skyld dine smykker. Alt det, som en indbrudstyv ville gå efter, hvis han brød ind i dit hjem.

Overvejer du at anskaffe dig et alarmsystem, er det også værd at bemærke, at de nu fås i et diskret look og med meget små væghængte centraler. Hæng den et diskret sted, og du vil ud over at føle sig sikker, også slippe for at se på et grimt plasticmonster ved din hoveddør. De nyeste alarmsystemer på markedet har den egenskab, at de overvåger sig selv. Så i stedet for simpelthen at holde op med at virke en dag, vil systemet give dig besked om, at der er noget, du skal tage dig af. Det afliver myten om, at et alarmsystem med fx adgangskontrol ikke er til at regne med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *