Udendørs vedligeholdelse

Der er mange glæder og fornøjelser ved at være den lykkelige ejer af eget hus og have. Og heldigvis er de i overtal. Men der er også mange pligter og meget arbejde forbundet med det. Mange af disse kan man sagtens ordne selv, hvis man har tid, lyst og evner til det, men andre er du nødt til at udlicitere til fagfolk at få gjort.

De daglige gøremål

Bor du i eget hus med have til, så ved du bestemt, hvor mange og hvilke vedligeholdelsesopgaver, dit liv er beriget med i den forbindelse. Der er nogle opgaver, der sorterer under daglige gøremål, hvilket betyder småting, der ikke er så krævende at få gjort, men som bør gøres regelmæssigt for at undgå, at opgaven vokser dig over hovedet, eller at du en dag er nødt til at udbedre en større skade.

Det kan for eksempel være rengøring, oprydning, vinduespudsning, pasning af haven, fejning og den slags mindre opgaver, der ikke nødvendigvis er så tidskrævende i det daglige, hvis du laver lidt ad gangen nærmest dagligt.

De større udendørs opgaver

Der er også en række praktiske udendørs opgaver, der kræver et lidt større tilløb. Det kan for eksempel være sådan noget som at fælde træer, udskifte en havelåge, male en mur, slibe en dør, anlægge et bed eller lignende. Det er opgaver, som de fleste kan ordne selv, selv om de er mere tidskrævende.

Nogle vælger at lade professionelle klare denne type opgaver, da de dels kan løse dem hurtigere og mere korrekt, og det kan være svært at få tid til at få disse mellemstore opgaver gjort selv.

Opgaver, der bør løses af professionelle

Der er afgjort udendørs opgaver, der bør løses af fagfolk. Det bør de, fordi det er meget vigtigt, at dit hus og din have får udført større, ekspertisekrævende opgaver på den korrekte måde. Det skulle jo gerne være sådan, at når opgaven er løst, så forbedres dit hus’ tilstand væsentligt.

Sådanne opgaver kan for eksempel være: Pudsning af murværk, renovering af trappe, rensning af furer, tilbygninger og ombygninger, isætning af døre og vinduer og meget andet, der ikke lige er en opgave for en amatør at kaste sig over.

Algerens og fliserens

Alle flader, der opholder sig udendørs året rundt i al slags vejr bliver udsat for en vis tæring. Alger, mos og andre vækster slår sig ned på taget, terrassen, havefliserne og så videre. Disse vækster holder på fugten, og det medfører en negativ påvirkning af underlaget. Derfor skal disse overflader renses. De skal renses efter alle forskrifter, og det det skal gøres både skånsomt og effektivt.

Ud over tæring af vejr og vind, så udsættes disse overflader også for andre urenheder som for eksempel fugleklatter, algepest eller andet uønsket, der kan være svært at rense af.

Når der er renset af, så sker der to ting: For det første kommer fladerne til at stå så smukke som nye, og for det andet så forlænges deres holdbarhed. Der er altså mindst to strålende gevinster at hente i forhold til denne specialopgave.

Ønsker du at vedligeholde dit hus og din have så godt som muligt og dermed forlænge deres holdbarhed, så er der meget, du kan ordne selv. Det afhænger jo også af, om du har lysten, tiden, energien og det fornødne håndelag.

Har du det, er det bare om at trække i arbejdstøjet. Har du ikke, så er der råd for det. Der er masser af dygtige fagfolk, der hellere end gerne vil udføre opgaverne for dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *